به طور کلی روغن کانولا از گیاه کانولا یا همان گیاه اصلاح شده کلزا گرفته می شود که مواد سمی ندارد. این روغن با داشتن چربی های غیر اشباع، امگا ۳، نقطه دود بالا و طعم خنثی بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته است. روغن کانولا خواص بسیاری دارد و به همین دلیل در طب سنتی مصرف آن توصیه می شود. شما می توانید از این روغن برای پخت و پز، سرخ کردن و حتی برای انواع سالاد و سس استفاده نمایید.
سایت اقتصادی ایران :جهت سرمایه گذاری درصندوق سرمایه گذاری فارابی ازطریق لینک زیر ، اقدام به ثبت نام وعضویت درصندوق مذکورنمائید:https://account.irfarabi.com/reg/?ref=UP3681بدیهی است پس ازعضویت دراین صندوق ، شرایط ونحوه سرمایه گذاری به وضوح تشریح گردیده است ودرصورت نیاز به هرگونه پرسشی ، بهصورت آنلاین ، به سئوالات اعضاء جواب داده خواهد شد.درصورت تمایل جهت تبلیغات در وبسایت،میتوانیدبا مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران تماس حاصل نمایید.پست الکترونیک: mradeli@yahoo.com
تلفنهای تماس: ۰۹۲۱۴۰۲۹۷۵۳ ۰۹۹۸۱۴۸۰۴۱۴
برای عضویت درایرانیکارت ازلینک زیر استفاده نمائید :
ارزش غذایی روغن کانولا
مصرف روغن کانولا نسبتا ارزش غذایی بالایی دارد. این روغن سرشار از مواد مغذی برای بدن است؛ به همین دلیل طب سنتی مصرف آن را به افراد پیشنهاد می دهد. برای اینکه بتوانید با میزان ارزش غذایی روغن کانولا آشنا شوید، ۱۰۰ گرم از این ماده مورد بررسی قرار گرفته است. ارزش غذایی روغن کانولا در صد گرم آن به شرح زیر است:
- میزان انرژی برابر است با ۸۸۴ کیلو کالری!
- چربی اشباع ۸ گرم
- چربی ترانس یک هشتم گرم
- پروتئین، قند، فیبر خوراکی، کربوهیدرات، سدیم، کلسترول، منیزیم و… صفر!
ماده مغذی | مقدار |
---|---|
انرژی | ۸۸۴ کیلوکالری |
چربی کل | ۱۰۰ گرم |
چربی اشباع | ۸ گرم |
چربی ترانس | ⅛ گرم |
پروتئین | ۰ گرم |
قند | ۰ گرم |
فیبر خوراکی | ۰ گرم |
کربوهیدرات کل | ۰ گرم |
سدیم | ۰ گرم |
کلسترول | ۰ میلی گرم |
ویتامین C | ۰ میلی گرم |
آهن | ۰ میلی گرم |
منیزیم | ۰ میلی گرم |
ویتامین B6 | ۰ میلی گرم |
کلسیم | ۰ میلی گرم |
ویتامین D | ۰ درصد |
ویتامین B12 | ۰ میکرو گرم |
فواید و مضرات روغن کلزا
روغن کلزا، یکی از روغنهای گیاهی پرطرفدار و پرمصرف در دنیاست که از دانههای گیاه کلزا استخراج میشود. این روغن به دلیل داشتن اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه، بهویژه اسید اولئیک و لینولئیک، از اهمیت بالایی برخوردار است.
خواص روغن کانولا اصیل
برای اینکه بتوانید با اطمینان خاطر از این روغن استفاده کنید، باید از مزیت ها و خواص روغن کلزا اطلاع کسب نمایید. همچنین اگر بدانید که فواید روغن کانولا چیست به خوبی می توانید دلیل توصیه آن در طب سنتی را متوجه شوید. برای این روغن می توان فواید و مزیت های متعددی را عنوان کرد؛ اما اصلی ترین و مهمترین آن ها عبارت است از:
- حفظ سلامت قلب
- جلوگیری از سکته های مغزی و قلبی
- جلوگیری از ابتلا به سرطان
- مناسب برای سلامتی پوست و زیبایی
- تقویت رشد مو
- درمان چاقی و متعادل نگهداشتن وزن
- داشتن امگا ۳
۱. حفظ سلامت قلب
چربی های اشباع بسیار برای سلامت قلب مضر هستند و مصرف روغن هایی که این چربی ها را دارند، خطرآفرین خواهند بود. مصرف روغن کانولا با توجه به اینکه چربی اشباع کمی در آن وجود دارد، به حفظ سلامت قلب شما کمک خواهد کرد. همچنین ویتامین E و ویتامین K موجود در روغن کانولا نیز برای حفظ سلامت قلب بسیار موثر هستند. از آنجایی که روغن ها در سبد مصرف روزانه افراد قرار دارند، باید در انتخاب آن ها بسیار دقت داشته باشید.
۲.جلوگیری از سکته های مغزی و قلبی
رسوب چربی ها در مسیر جریان خون منجر به انسداد آن ها خواهد شد. نتیجه این کار چیزی جز سکته برای شما نیست. این سکته چه در ناحیه مغز و چه در ناحیه قلب امکان بروز دارد. یکی از بهترین فواید روغن کانولا جلوگیری از بروز انواع سکته ها است. به عبارتی عدم داشتن چربی اشباع به خوبی مسئله رسوب چربی ها را برای شما حل خواهد کرد.
۳.جلوگیری از ابتلا به سرطان
نمونه دیگری از مزیت های روغن کانولا، جلوگیری از ابتلا به سرطان و کاهش خطرات این بیماری است. در روغن کانولا آنتی اکسیدان هایی وجود دارد که با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و اجازه بروز سرطان در بدن را نمی دهند. با توجه به اینکه استفاده از غذاهای ناسالم یکی از اصلی ترین دلایل ابتلا به سرطان است، می توانید با استفاده از این روغن سلامت خود را در برابر این بیماری حفظ نمایید.
۴.مناسب برای سلامتی پوست و زیبایی
استفاده از روغن کانولا حتی در سلامت پوست و زیبایی ظاهری شما نیز می تواند موثر باشد. شما می توانید با مصرف روغن کانولا به صورت موضعی روی پوست بدن، خشکی پوست خود را درمان نمایید. همچنین روغن کانولا می تواند چین و چروک های صورت را از بین برده و در درمان اگزما و لک های پوستی نیز کمک نماید. به طور کلی برای داشتن پوستی لطیف و درخشان، استفاده از این روغن را فراموش نکنید.
۵.تقویت رشد مو از فواید روغن کانولا
شاید برایتان سوال باشد که در مسئله رشد مو، تاثیر روغن کانولا چیست؟ استفاده از این روغن برای ماساژ موها تاثیرات شگفت انگیزی را برای موهای شما به دنبال خواهد داشت که تنها یکی از آن ها تقویت رشد مو است. با چرب کردن موهای خود به کمک روغن کانولا می توانید به خوبی شوره، ریزش، کاهش تراکم و خشکی موهای خود را درمان نمایید.
۶.درمان چاقی و متعادل نگهداشتن وزن
یکی از مهمترین دلایل اضافه وزن و چاقی افراد، مصرف غذاهای چرب و روغن های ناسالم است. در فواید روغن کانولا می توانید روی درمان چاقی و متعادل نگهداشتن وزن نیز حساب کنید؛ زیرا این روغن در دسته روغن های کم چربی قرار دارد. از این رو مصرف کانولا می تواند به شما در کاهش وزن و تعادل آن بسیار کمک کند.
۷.داشتن امگا ۳
بدن انسان به مقدار معینی امگا ۳ نیاز دارد در حالی که این ماده در بدن تولید نمی شود. از این رو شما باید با مصرف مواد غذایی مختلف که حاوی امگا ۳ هستند، نیاز بدن خود را برطرف نمایید. روغن کانولا حاوی امگا ۳ است و شما می توانید با استفاده از آن به راحتی به نیاز بدنتان پاسخ دهید. وجود امگا ۳ در بدن خود خواص بسیاری خواهد داشت که از جمله آن ها مواردی همچون افزایش اعتماد به نفس، پیشگیری از پوکی استخوان، رشد سلول های مغزی و… هستند.
خواص روغن کانولا در طب سنتی
روغن کانولا، که به روغن کلزا نیز معروف است، از دیرباز در طب سنتی جایگاه ویژهای داشته و به عنوان منبعی غنی از خواص درمانی و فواید سلامتی مورد استفاده قرار میگرفته است. این روغن که از دانههای گیاه کلزا به دست میآید، به دلیل طبع گرم و مزاج متعادل خود، طیف وسیعی از کاربردها را در طب سنتی دارد.
برخی از مهمترین خواص روغن کانولا در طب سنتی عبارتند از:
- تقویت قلب و عروق: روغن کانولا به دلیل سرشار بودن از اسیدهای چرب غیراشباع، به ویژه اسیدهای چرب امگا 3، به بهبود عملکرد قلب و عروق کمک میکند. این روغن با کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی مانند تصلب شرایین، سکته قلبی و مغزی پیشگیری میکند.
- کاهش فشار خون: مصرف روغن کانولا به دلیل داشتن پتاسیم، به تنظیم فشار خون کمک میکند. این امر برای افراد مبتلا به فشار خون بالا بسیار مفید است.
- کنترل قند خون: روغن کانولا میتواند به تنظیم قند خون و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند.
- تقویت سیستم ایمنی: این روغن به دلیل دارا بودن ویتامین E و آنتیاکسیدانها، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به مبارزه با عفونتها کمک میکند.
- کاهش التهاب: روغن کانولا به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا ۳، خاصیت ضد التهابی دارد و میتواند به کاهش التهاب در بدن، به ویژه در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید و سایر بیماریهای التهابی کمک کند.
- بهبود عملکرد مغز: اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در روغن کانولا برای عملکرد مغز و حافظه ضروری هستند. مصرف این روغن میتواند به تقویت حافظه، تمرکز و قدرت یادگیری کمک کند.
- سلامت پوست و مو: روغن کانولا به دلیل داشتن ویتامین E و اسیدهای چرب ضروری، برای سلامت پوست و مو بسیار مفید است. این روغن میتواند به مرطوبکنندگی پوست، کاهش چین و چروک، تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو کمک کند.
- کاهش وزن: روغن کانولا به دلیل داشتن اسیدهای چرب غیراشباع، میتواند به احساس سیری و کاهش اشتها کمک کند و از این طریق به کاهش وزن و تناسب اندام کمک کند.
مضرات روغن کلزا
لازم است بدانید که استفاده از روغن کانولا علی رغم مزایای زیادی که دارد، مضراتی نیز به دنبال خواهد داشت؛ در نتیجه حتما قبل از خریداری این روغن و استفاده به صورت روزانه، باید معایب روغن کلزا را نیز مورد بررسی قرار دهید. ضمنا لازم است از مواد موجود در این روغن و نیاز بدنتان به آن ها نیز مطلع باشید. مهمترین مضرات و معایب روغن کانولا عبارتند از:
- دستکاری ژنتیکی
- داشتن مقدار زیاد امگا ۶
- تصفیه بیش از اندازه
- افزایش التهابات
- صدمه زدن به حافظه
- تاثیر منفی روی سلامت قلب!
دستکاری ژنتیکی
یکی از اصلی ترین معایب روغن کانولا که منجر به مضراتی برای سلامتی انسان می شود، دستکاری ژنتیکی گیاه آن است. همانطور که گفتیم کانولا گیاهی اصلاح شده از دانه های کلزا است؛ یعنی دانه اصلی دستکاری ژنتیکی شده تا گیاه کانولا به دست بیاید. علی رغم اینکه دانشمندان کانادایی تلاش کرده اند در طی این اصلاح، مضرات این گیاه را از بین ببرند؛ اما نمی توان مطمئن بود که این دستکاری هیچگونه خطری برای سلامت انسان نداشته باشد.
داشتن مقدار زیاد امگا ۶
علاوه بر امگا ۳، روغن کانولا مقادیر زیادی امگا ۶ نیز دارد. از آنجایی که امگا ۶ در سایر مواد غذایی نیز وجود دارد، مصرف روغن کانولا می تواند منجر به ورود بیش از اندازه این ماده به بدن شود. نتیجه این کار بر هم خوردن تعادل و میزان چربی های این دسته خواهد بود که سلامتی انسان را به خطر می اندازد.
تصفیه بیش از اندازه
مسئله دیگری که می توان به عنوان یک ایراد به روغن کانولا وارد کرد، تصفیه بیش از اندازه این روغن است. در فرایند تصفیه روغن کانولا از مواد شیمیایی استفاده می شود که می تواند فواید آن را کاهش دهد. به عنوان مثال در بخش بوزدایی برخی از روغن ها مانند کانولا، مواد شیمیایی خاصی استفاده می شود. این مواد شیمیایی منجر به کاهش میزان مواد مغذی روغن مانند ویتامین ها می شوند.
افزایش التهابات
طبق تحقیقاتی که روی روغن کانولا انجام شده است و آزمایش آن ها روی نمونه های جانوری، مصرف این روغن به ویژه در مقدار زیاد و در زمان طولانی می تواند منجر به افزایش التهابات بدن شود. در واقع این گزارشات نشان می دهند که ترکیبات ایجاد شده در طول فرایند حرارتی روی روغن کانولا، شاخص های التهابی را در بدن افزایش خواهند داد.
صدمه زدن به حافظه
چنانچه از روغن کانولا به صورت طولانی مدت و در مقدار زیاد استفاده نمایید، احتمال آسیب دیدن حافظه شما وجود خواهد داشت. این نتایج یک تحقیقات علمی روی نمونه های جانوری است. به طور کلی استفاده از کانولا در دراز مدت می تواند منجر به بیماری آلزایمر یا صدمه دیدن حافظه شما شود. پیشنهاد می کنیم حتما روی تنظیم رژیم غذایی خود حساسیت داشته باشید.
تاثیر منفی روی سلامت قلب!
با وجود مزایای این روغن برای حفظ سلامت قلب، پس منظور از تاثیر منفی روی سلامت قلب توسط روغن کانولا چیست؟ جالب است بدانید که عده ای نظریه فواید کانولا برای قلب را رد کرده و به جای آن از تاثیرات منفی این روغن روی سلامت قلب صحبت می کنند. به طور کلی مصرف روغن کانولا می تواند به یکباره نتیجه عکس داده و همزمان قند، فشار، کلسترول و… بدن افزایش یابد. نتیجه این مسئله بروز بیماری های قلبی خواهد بود. به این حالت سندروم سوخت و سازی می گویند که احتمال بروز آن در افرادی که کانولا مصرف می کنند وجود دارد.
بهترین روش مصرف روغن کانولا چیست؟
روغن کانولا به دلیل داشتن چربیهای سالم و نقطه دود بالا، یکی از روغنهای محبوب در پخت و پز است. اما بهترین روش مصرف آن بستگی به نوع پخت و پز و هدف شما دارد.
روشهای مختلف استفاده از روغن کانولا:
- سرخ کردن: روغن کانولا به دلیل نقطه دود بالا، برای سرخ کردن مواد غذایی مناسب است. با این حال، بهتر است از سرخ کردن مداوم و طولانیمدت اجتناب کنید.
- تفت دادن: برای تفت دادن سبزیجات و گوشت در حرارت متوسط، روغن کانولا انتخاب خوبی است.
- سالاد و سسها: روغن کانولا طعم ملایمی دارد و به همین دلیل برای تهیه سالاد و سسهای مختلف مناسب است.
- پخت و پز: میتوانید از روغن کانولا برای پخت انواع غذاها از جمله کیک، نان و شیرینی استفاده کنید.
نحوه نگهداری صحیح از روغن کلزا
اگر می خواهید از این روغن استفاده نمایید، حتما لازم است تا نکات نگهداری از آن را رعایت نمایید. به طور کلی روغن کانولا باید در یک ظرف در بسته و البته تیره رنگ قرار گیرد تا نور خورشید به آن نتابد. دمای پیشنهادی برای نگهداری این روغن بازه ۱۵ الی ۲۰ درجه خواهد بود. توصیه می کنیم این روغن را اصلا با روغن دیگری مخلوط نکنید. چنانچه روغن کانولا تصفیه شده دارید تا دو سال می توانید آن را در یخچال نگهداری کنید. این مقدار برای روغن کانولا تصفیه نشده تقریبا ۶ ماه خواهد بود.
روغن کلزا به دلیل داشتن چربیهای غیراشباع، نسبت به نور، گرما و هوا حساس است. برای حفظ کیفیت و ماندگاری بیشتر این روغن، رعایت نکات زیر ضروری است:
محل نگهداری:
- جای خشک و خنک: بهترین مکان برای نگهداری روغن کلزا، کابینتهای پایین آشپزخانه یا انباریهای خنک است. از قرار دادن آن در کنار اجاق گاز یا هر منبع حرارتی دیگر خودداری کنید.
- دور از نور مستقیم: نور مستقیم خورشید میتواند باعث اکسید شدن روغن و تغییر طعم و بوی آن شود. بنابراین، روغن را در ظروف تیره یا در کابینتهای بدون نور نگهداری کنید.
- دور از بوی مواد غذایی: روغنها به راحتی بوی مواد غذایی اطراف خود را به خود میگیرند. بنابراین، روغن را در مکانی دور از مواد غذایی با بوی قوی مانند پیاز، سیر و ادویه جات نگهداری کنید.
نوع ظرف:
- ظرف دربسته: همیشه روغن را در ظرف دربسته نگهداری کنید. این کار از ورود هوا و اکسید شدن روغن جلوگیری میکند.
- ظرف شیشهای تیره یا پلاستیکی مات: این نوع ظروف بهترین گزینه برای نگهداری روغن هستند، زیرا از نفوذ نور جلوگیری میکنند.
مدت زمان نگهداری:
- تاریخ انقضا: همیشه به تاریخ انقضا درج شده روی بستهبندی روغن توجه کنید و بعد از گذشت این تاریخ از مصرف آن خودداری کنید.
- تغییر رنگ و بو: اگر روغن تغییر رنگ یا بوی نامطبوعی پیدا کرد، نشاندهنده فساد آن است و باید دور ریخته شود.
نقطه دود روغن کانولا و دیگر روغن ها
تکلیف روغن کانولا چیست؟ استفاده کنیم یا خیر؟
احتمالا با مطالعه مضرات و معایب روغن کانولا در استفاده از آن دچار تردید شده اید و نمی دانید که آیا باید آن را استفاده کرد یا خیر؟ از یک طرف فواید بی نظیر روغن کانولا افراد را ترغیب به استفاده می کند و از طرف دیگر مضراتی که دارد، آن ها را به تردید می اندازد. بهترین تصمیم استفاده از روغن های خوراکی سالم در کنار روغن کانولا است تا جایی که تعادل در مصرف هر یک از آن ها رعایت شود. البته در نظر داشته باشید که حتما باید این تصمیم زیر نظر پزشک متخصص تغذیه گرفته و اجرا شود؛ اما استفاده از روغن ها به صورت ترکیبی و دوره ای می تواند شیوه مناسبی باشد.
خرید روغن سالم، جایگزین کانولا از بروج!
فروشگاه بروج تولید کننده و ارائه دهنده روغن های خوراکی سالم است که به صورت عمده و خرده به عرضه انواع روغن های خوراکی سالم می پردازد. شما می توانید به عنوان جایگزین روغن کانولا از روغن های سالم تری همچون روغن زیتون یا روغن کنجد استفاده نمایید. شرط استفاده از این روغن ها، اطمینان از صحت فرایند تولید و مواد اولیه آن ها است.
جمع بندی روغن کلزا چیست
روغن های خوراکی از جمله اقلام پرمصرف روزانه خانواده ها هستند که تاثیر زیادی روی سلامت افراد دارند. در میان انواع روغن ها نام کانولا نیز به چشم می خورد که طرفداران زیادی نیز دارد. اینکه روغن کانولا چیست و چه فوایدی دارد را در این مقاله به خوبی توضیح دادیم. روغن کانولا از گیاه اصلاح شده کلزا گرفته می شود که فواید بی نظیری دارد؛ اما مضراتی نیز برای آن گزارش شده است. با مقایسه مزایا و معایب در کنار توصیه های پزشکی می توانید تصمیم مطمئنی برای خرید این روغن بگیرید. روغن خوراکی مصرفی شما چیست؟ آیا روغن جایگزین برای کانولا می شناسید؟ در بخش نظرات پاسخ خود را مطرح کنید.
سوالات متداول برای اهمیت روغن کانولا
۱.خواص روغن کانولا برای قلب چیست؟
چرا روغن کانولا برای قلب مفید است؟ در جواب اینکه روغن کانولا برای قلب مفید است یا خیر:
- کاهش کلسترول بد (LDL): روغن کانولا سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع، به ویژه اسید چرب امگا 3 است. این اسیدهای چرب مفید با کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی مانند تصلب شرایین، سکته قلبی و مغزی کمک میکنند.
- کنترل فشار خون: روغن کانولا به دلیل داشتن پتاسیم، به تنظیم فشار خون کمک میکند. این امر برای افراد مبتلا به فشار خون بالا بسیار مفید است.
- کاهش التهاب: التهاب یکی از عوامل اصلی بیماریهای قلبی است. اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در روغن کانولا به دلیل خاصیت ضد التهابی خود، به کاهش التهاب در بدن و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کمک میکنند.
- بهبود عملکرد رگهای خونی: روغن کانولا به بهبود عملکرد رگهای خونی کمک میکند و از این طریق جریان خون به عضله قلب را افزایش میدهد.
۲.ایا روغن کانولا خوب است؟
با توجه به فواید و مضراتی برای روغن کانولا گفته شده در قسمت بالا، به یاد داشته باشید که هیچ روغن گیاهی بهطور کامل “خوب” یا “بد” نیست. بهترین رژیم غذایی، رژیمی است که متنوع و متعادل باشد و از انواع مختلف روغنهای گیاهی در مقادیر معتدل استفاده کند.
۳.روغن کانولا برای چی خوبه؟
روغن کانولا برای موارد زیر خوب می باشد:
- سلامت قلب
- سلامت مغز و اعصاب
- سلامت پوست و مو
- کاهش وزن
- کنترل قند خون
- تقویت سیستم ایمنی
- کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان
۴.روغن کانولا تمام نیازهای چربی را برطرف میکند؟
خیر. روغن کانولا، به دلیل داشتن اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه، به ویژه اسید اولئیک (که در روغن زیتون نیز یافت میشود)، به عنوان یک روغن سالم شناخته میشود. اما این به معنای آن نیست که تمام نیازهای چربی بدن را برطرف کند.
برگرفته از : https://borooje.com/what-is-canola-oil