سایت اقتصادی ایران : آقای عباسعلی سلطانی کیاء ،رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول تامین اجتماعی درگفتگو با ایلنا ضمن انتقاد ازلزوم تعیین دستمزدِ یکسان برای هر دو گروه حداقلبگیر و سایر سطوح اشاره کرد ه که این شیوه بی عدالتی است وسبب میشود مستمریِ بازنشستگانی که سالها بیمهپردازیِ بیشتری داشتهاند، هر سال کمتر از سال قبل شود.
گویا آقای سلطانی کیاء فراموش کرده است که سازمان تامین اجتماعی یک بیمه گراجتماعی است که اهداف آن برقراری عدالت اجتماعی است ونه یک بیمه گرتجاری وبازرگانی( که اهداف آن سودآوری بیشتربوده) که دراین شیوه آنانی که آورده بیشتری داشته باشند ازمزایای بیشتری برخوردار می شوند.
بایستی یادآوری شود که سازمان تامین اجتماعی یک بیمه گرتجاری وبازرگانی نیست که بتواند انتظارات آقای سلطانی کیاء را درخصوص عدم تعیین دستمزدیکسان برای هردوگروه حداقل بگیروسایرسطوح برآورده نماید!!! کارگران بازنشسته حداقل بگیرویا سایرسطوح چسبیده به حداقل بگیر به اختیارخود به این مصیبت دچارنشده اندکه موردمذمت ونکوهش آقای سلطانی کیاء قرارگرفته اند،بلکه کارفرمایان آنان درزمان اشتغال ،حق بیمه غیرواقعی آنان رابدون اطلاعشان به سازمان تامین اجتماعی واریزنموده اند. اگرانتقادی به چگونگی حداقل بگیری این بازنشستگان کارگری واردباشد، مسلما” این کوتاهی را درعدم نظارت دقیق سازمان تامین اجتماعی که ازطریق حسابرسی این سازمان انجام می گیرد،باید دانست وهرگونه ایراد به بازنشستگان کارگری حداقل بگیرو… روانمی باشد. این گونه بازنشستگان کارگری که مورد ظلم کارفرمایان خوددرایام اشتغال قرارگرفته اند، بنابراین شایسته نیست که اکنون همچنان این بی انصافی وبی عدالتی درموردآنان برقرارشود. بهتراست که آقای سلطانی کیاء درافکارخوددرخصوص بازنشستگان کارگری حداقل بگیر وبازنشستگان سایرسطوح چسبیده به حداقل بگیر تجدید نظرنموده وخواستارافزایش برابرویکسان برای همه سطوح حقوق بگیران بازنشستگان کارگری درسازمان سازمان تامین اجتماعی شوند.
برای عضویت درایرانیکارت ازلینک زیر استفاده نمائید :
گلهی بازنشستگان تأمین اجتماعی از نحوهی تعیین مستمری.
رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی گفت: تا وقتی عقبماندگی حداقل دستمزد از نرخ تورم ۱۶ساله که مطابق سنجشگر نرخ تورم بانک مرکزی حدود ۶۶ درصد است، جبران نشود، حتی اگر ۵۰ درصد هم به حقوق اضافه شود، باز عقبماندگی جبران نمیشود. پس باید در یک مرحله این عقبماندگی جبران شود و بعد ترمیم حقوق سالانه صورت بگیرد.
به گزارش سایت اقتصادی ایران به نقل ازایلنا، طبق ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی «سازمان تأمین اجتماعی مکلف است میزان کلیه مستمریهای بازنشستگی، ازکارافتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یک بار کمتر نباشد با توجه به افزایش هزینه زندگی با تصویب هیئت وزیران به همان نسبت افزایش دهد.» حقوق بازنشستگان اما طبق این مادهی قانونی نه مطابق با افزایش هزینههای زندگی و نه به دستِ سازمان تأمین اجتماعی تعیین میشود. مستمریِ بازنشستگان بیش از همه تحت تأثیرِ مستقیمِ مصوباتِ مزدیِ شورایعالی کار است و چون مزد در شورایعالی کار مطابق با نرخ تورم و سبد هزینههای زندگی تعیین نمیشود، بنابراین دستمزدِ بازنشستگان نیز همانند دستمزدِ شاغلان با سبد هزینههای زندگی فاصلهی بسیاری دارد.
عباسعلی سلطانیکیا، رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی، در گفتگو با «ایلنا» با انتقاد ازعدم تعیین مزد مطابق با ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی گفت: مزد بازنشستگان طبق قانون باید از سوی سازمان تأمین اجتماعی و مطابق با هزینههای زندگی تعیین شود اما با توجه به اینکه مستمری در شورایعالی کار تعیین میشود، کمترین خواستهی ما این است که نمایندهای از سوی سازمان تأمین اجتماعی در شورایعالی کار هم حضور داشته باشد. سازمان تأمین اجتماعی باید دارای یک کرسی نمایندگی با حق رأی در شورایعالی کار باشد.
وی با اشاره به نزدیک شدن به جلسات مزدی شورایعالی کار گفت: در رابطه با تعیین دستمزد ابتدا باید تأکید کنیم که عقبماندگیِ دستمزد که طی سالها تحمیل شده است، باید جبران شود. به طور کلی حقوق و مستمری باید بهروز شود. تا وقتی عقبماندگی حداقل دستمزد از نرخ تورم ۱۶ساله که مطابق سنجشگر نرخ تورم بانک مرکزی حدود ۶۶ درصد است، جبران نشود، حتی اگر ۵۰ درصد هم به حقوق اضافه شود، باز عقبماندگی جبران نمیشود. پس باید در یک مرحله این عقبماندگی جبران شود و بعد ترمیم حقوق سالانه صورت بگیرد.
رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی گفت: عدم ترمیم حداقل دستمزد برابر با نرخ تورم و هزینههای زندگی در ۱۶ساله اخیر باعث کاهش پرداخت حق بیمه واقعی به سازمان تأمین اجتماعی شده است و درآمد این سازمان کاهش یافته است.
سلطانیکیا بیان کرد: بعد از جبرانِ عقبماندگی دستمزد باید مطابق با ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی تعیین شود، در این صورت است که میتوان گفت دستمزد و مستمری افزایش پیدا میکند. وگرنه در حال حاضر افزایشِ دستمزدها با تورمهای پی در پی بی اثر شده و عملا افزایشی صورت نمیگیرد.
رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی همچنین به لزوم تعیین دستمزدِ یکسان برای هر دو گروه حداقلبگیر و سایر سطوح اشاره کرد و گفت: تعیین دستمزد پلهکانی، بیعدالتی است و سبب میشود مستمریِ بازنشستگانی که سالها بیمهپردازیِ بیشتری داشتهاند، هر سال کمتر از سال قبل شود.
سلطانیکیا تأکید کرد: در رابطه با تعیین مستمریِ بازنشستگان، ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی با ضریب عددی یکسان را برای هر دو گروه حداقل بگیر و سایر سطوح بیمهپردازی باید اجرا کرد تا نسبتِ مستمری با اولین مستمری حفظ شود.
برگرفته از : https://www.ilna.ir