ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://eghtesadi1.ir http://doabsar.ir http://zapah.ir http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

فقروتنگدستی درکشورازنگاه آمار:

0
Spread the love

یک حقیقت تلخ به زبان آمار؛ فقر و تنگدستی در کشور بی‌داد می‌کند.

برای عضویت درایرانیکارت ازلینک زیر استفاده نمائید : 

https://panel.iranicard.ir/register?referralCode=5189027

بنابرآمارهای رسمی وزارت تعاون،کار ورفاه اجتماعی،  تا ۲۷ درصد مردم کشور درگیر فقر بوده و در تامین حداقل نیازهای اساسی خود دچار مشکل هستند

اطلاعات نوشت: درحالی که نرخ ارز رو به افزایش بوده وناترازی های گسترده؛ از انرژی گرفته تا کسری بودجه رو به افزایش است، این مسایل باعث افزایش فشار شدید بر مردم بخصوص اقشار ضعیف وآسیب پذیر شده که نتیجه آن گسترش فقردر کشور است.

براساس تعاریف کلاسیک، فقر یا تهیدستی یا تنگدستی، وضعیتی است که فرد دارایی مادی یا درآمد کافی برای رفع نیازهای اولیه خود را ندارد؛ فقر می‌تواند علل و آثار گوناگون اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را داشته باشد.

هنگام ارزیابی فقر در آمار یا اقتصاد ، دو معیار اصلی وجود دارد: فقر مطلق که درآمد را با مقدار مورد نیاز برای رفع نیازهای اولیه شخصی مانند غذا، پوشاک و سرپناه مقایسه می‌کند وفقر نسبی که زمانی اندازه‌گیری می‌شود که یک فرد نتواند حداقل سطح استانداردهای زندگی را در مقایسه با دیگران و در همان زمان و مکان ، برآورده کند.

نگاهی کلی به وضعیت اقتصادی کشوردر سال های اخیر نشان از رشد تورم،افزایش سطح عمومی قیمت ها دربخش های مهمی چون مسکن ،مواد غذایی، بهداشت ودارو ودرمان ، تحصیل ومانند آن، رشد بیکاری ودرمقابل افزایش نیافتن دستمزدهای کارمندی وکارگری برای پوشش آن حکایت دارد واین دیگر چیز غریبی نیست؛ بلکه همه ایرانیان آن را با گوشت وپوست خود لمس می کنند.

براساس گزارش مرکز آمار ایران  درقالب نتایج طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوارها در سال گذشته ، متوسط هزینه سالانه زندگی در تهران به ۳۳۰ میلیون تومان رسیده و شهرهای استان‌های فارس و البرز در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

براساس این گزارش، قیمت‌ها از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۳ رشد چشم‌گیری داشته‌اند. بنابراین گزارش، قیمت برنج از حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۱۲ هزارتومان، گوشت گوسفندی از ۳۶ هزار تومان به بیش از ۵۹۰ هزار تومان و گوشت مرغ از بیش از ۷ هزار تومان به بیش از ۸۳ هزار تومان رسیده است. یک لیتر شیر از بیش از دو هزار و ۶۰۰ تومان به بیش از ۳۲ هزار و ۸۰۰ تومان، هر کیلو تخم مرغ از شش هزار و ۴۰۰ به ۶۲ هزار و ۲۰۰ تومان، هر کیلو قند از چهار هزار تومان به بیش از ۴۸ هزار تومان و هر کیلو چای خارجی از بیش از ۳۸ هزار تومان به بیش از ۴۶۹ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

بدین ترتیب ، با افزایش شدید قیمت مواد خوراکی و مسکن در ۱۲ سال گذشته، خانوارهای بسیاری قدرت خرید خود را از دست داده و جمعیت فقرا در ایران به شدت افزایش یافته است. آمارهای رسمی نشان می‌دهد که ۳۰ درصد ایرانیان به زیر خط فقر سقوط کرده‌اند و تقریبا از هر سه ایرانی یک نفر فقیر است.

در کنار این، نرخ تورم یک ساله اجاره‌بها در ایران هم درسال جاری نزدیک به ۵۲ درصد رشد داشته و قیمت مسکن هم طی شش سال ۱۷ برابر افزایش داشته که هر متر مربع آن معادل ۱۱ برابر حقوق ماهانه یک کارگر است. مرکز پژوهش‌های مجلس هم گفته است نصف جمعیت ایران دچار فقر مسکن یا بدمسکنی هستند.

دراین باره ،رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی با بیان اینکه ۲۲ تا ۲۷ درصد در کشور درگیر فقر هستند، به ایرنا می گوید: امروز فقر در ایران دیگر یک مسئله حاشیه‌ای نیست بلکه به یک واقعیت انکارناپذیر تبدیل شده است.

ابراهیم صادقی‌فر اظهارمی کند: موضوع فقر به عنوان یک چالش اساسی در کشورها مطرح است و بیش از ۴۱۶ میلیون نفر در دنیا دچار فقر شدید هستند.

وی می افزاید: نسبت فقر بین زنان و مردان ۳۰۷ میلیون به۳۰۶ میلیون نفر است و بیش از ۳۵۰ میلیون نفر آن‌ها کمتر از ۱۵ سال سن دارند.

این مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه می دهد: امروزه فقر در ایران یک مسئله حاشیه‌ای نیست و تبدیل به واقعیت انکارناپذیر شده که بخش اعظمی از جامعه را درگیر کرده است.لذااهمیت دادن به موضوع فقر جزو مهم‌ترین مسائلی است که باید به آن توجه کرد.

رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی تاکید می کند: با اهرم اقتصادی به جنگ فقر رفتن اشتباه است و باید ریشه‌های آن را در موضوعات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دنبال کرد.

صادقی فر با تاکید بر اینکه سیاستگذاران باید برنامه جامع و هماهنگی برای فقرزدایی داشته باشند، می افزاید: با چند پژوهشگر نمی‌توان این مشکل را حل کرد و باید جلسات متعدد را برگزار کرد؛ بیش از ۲۰ نهاد دولتی و ناظر در موضوع فقر مسئولیت ونظر دارند و باید تمام مسائل حوزه فقر را به طور متمرکزمورد بررسی قراردهیم؛ به عبارت دیگر، در سطح کشور نیاز به یک گفتمان رفاهی داریم.

رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی تصریح می کند: آمارهای موجود نشان می‌دهد که بازماندگی از تحصیل در حال افزایش است که این نیز به دلیل مشکلات اقتصادی و اجتماعی است و باید مسائل مربوط به آن را بررسی کرد.

وی ادامه می دهد: سیاست‌گذاری در دولت‌های مختلف کاملا در کاهش یا افزایش فقر در جامعه در کنار عواملی مانند جنگ و کرونا تاثیرگذار بوده است. باید دید چرا با وجود منابع نفتی همچنان جامعه درگیر فقر است؟ سهم ساختارهای اجتماعی و فرهنگی در بازتولید فقر چه بوده است. پاسخ دادن به این سوالات باعث می‌شود در جهت فقرزدایی قدم‌های درستی برداریم.

برگرفته از : https://www.ettelaat.com/news/79012

Please follow and like us:
Pin Share

هدف از راه‌اندازی سایت اقتصادی ایران بررسی مسائل ومعضلات اقتصادی ایران وارائه راهکارهای مناسب می باشد. به امید روزی که شاهد ایرانی آباد و با رونق وشکوفائی اقتصادی باشیم، برای همگان به ویژه بازدیدکنندگان این سایت اقتصادی سرافرازی ونیکبختی آرزو می نمایم. مالکیت سایت اقتصادی ایران برای محمدرضا عادلی مسبب کودهی محفوظ است. سایت اقتصادی ایران درسامانه ساماندهی سایتهای اینترنتی ایران به کدهای شامد: http://ehteyaj.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-21 http://doabsar.irبه کدشامد:1-1-750014-65-0-20 http://eghtesa3.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-11 http://etabar.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-10 http://namouneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-16 http://koudehi.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-15 http://mosabbeb.irبه کد شامد1-1-750014-65-0-9 http://namooneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-12 http://adeli16559.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-14 http://tarazmani.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-13 http://zapah.ir به کدشامد: 1-1-750014-65-0-18 http://eghtesadi1.com به کدشامد: 1-1-750014-65-0-7 http://eghtesadiiran.comکدشامد: 4-0-65-750014-1-1 https://eghtesadi1.irکدشامد: 5-0-65-750014-1-1 http://eghtesadiiran.irکدشامد:6-0-65-750014-1-1 http://eghtesadionline.com کدشامد: 1-1-750014-65-0-8 ثبت گردیده است انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. سایت اقتصادی ایران به نشانیهای: http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com http://zapah.ir http://doabsar.ir قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید

RSS
EMAIL