سایت اقتصادی ایران به نقل ازهفت صبح-آیا میخواهید آیندهای خوب برای خود و خانواده رقم بزنید؟ این شعاری است که فروشندگان بیمه عمر با اتکا بر آن سعی میکنند تا هر طور شده شما را متقاعد به خرید این نوع بیمه کنند. داشتن آیندهای روشن، امکانی وسوسهبرانگیز است، اما آیا واقعا بیمه عمر آینده مالی ما را تضمین خواهد کرد؟ اینجا نگاهی به تاریک و روشن خرید بیمه عمر انداختهایم:
برای عضویت درایرانیکارت ازلینک زیر استفاده نمائید :
بیمه عمر برای کسانی مناسب است که به سرمایهگذاریهای امن اعتقاد داشته و از ریسک هراس دارند. البته تنها قابلیت این بیمه، سرمایهگذاری نیست و حمایتهای مالی مشخصی در مواردی مانند ازکارافتادگی، بعضی بیماریها و فوت به خریداران ارائه میدهد. موافقان بیمه عمر به این ویژگی تکیه بسیاری دارند و معتقدند اطمینان از اینکه در زمان بحران، کمک مالی خواهند داشت، باعث آسایش خیالشان میشود.
بیمه عمر از انواع بیمههای شخصی است که در آن، فرد بیمهشده با پرداخت مبلغ مشخصی به عنوان حقبیمه تحت پوشش قرار میگیرد. این بیمه علاوه بر اینکه یک سرمایهگذاری در زمان حیات بیمهگذار است، در صورت فوت او هم از خانواده و نزدیکانش حمایت مالی میکند.
گرفتن وام از بیمه عمر جزو مزایای محبوب آن است. شرایط استفاده از وام بیمه عمر بسته به هر شرکت بیمه متفاوت خواهد بود. نکته قابل توجه این است که میتوانید بدون ضامن و وثیقه اقدام به گرفتن وام از محل اندوخته بیمهنامهتان کنید. این نشان میدهد که دریافت وام از بیمه عمر، از دریافت اغلب وامهای بانکی برای مشتریهای این نوع بیمه آسانتر است. معمولا بیمهها زمانی را تعیین کرده و به شما میگویند بعد از گذشت این مدت میتوانید بخشی از اندوخته بیمهنامه را بهعنوان وام دریافت کنید.
سود بیمه عمر به دو دسته شامل سود تضمینی و سود مشارکت در منافع تقسیم میشود. سود تضمینی همان سودی است که توسط بیمه مرکزی تعیین میشود و همه شرکتهای بیمه موظف به ارائه آن هستند که بر اساس آخرین اعلام بیمه مرکزی، سود تضمینی بیمه عمر در دو سال اول قرارداد 16 درصد، در دو سال دوم 13 درصد و در سالهای بعد 10 درصد است. سود مشارکت، در شرکتهای مختلف بیمه متفاوت است و مقدار آن به نحوه سرمایهگذاری شرکتهای بیمه با استفاده از حقبیمههای دریافتی بستگی دارد. میزان سود در شیوه مشارکت را نمیتوان به طور قطع پیشبینی کرد و شرکت به شرکت فرق دارد.
مانند هر بیمه دیگری، بیمه عمر هم به دو دسته پوششهای اصلی و پوششهای اضافی تقسیم میشود. پوششهای اصلی که توسط همه شرکتهای بیمه ارائه میشود، شامل پوشش فوت طبیعی و فوت بر اثر حادثه میشود. این یعنی در صورت فوت بیمهگزار به صورت طبیعی یا در اثر حادثه، شرکت بیمه باید که بر اساس شرایط بیمهنامه، به بازماندگان او غرامت پرداخت کند. پوششهای اضافی اما طیف وسیعتر و جالبتری را شامل میشوند. مثلا یکی از آنها پوشش بیماریهای خاص مانند سکته مغزی و قلبی، انواع سرطان، پیوند اعضا و… است. گزینه بعدی بیمه مربوط به زمان از کارافتادگی بوده و پوشش درمان تکمیلی هم دارد.
سن از مهمترین عوامل تعیینکننده حقبیمه در پروسه صدور بیمههای عمر است. افراد در سنین مختلف ریسکهای متفاوتی را تجربه میکنند و توانایی جسمی آنها برای انجام فعالیت کاری هم متفاوت است. همین امر باعث شرایط مختلف در تنظیم بیمه عمر میشود. بیمه عمر به دلیل داشتن پوشش بیماریهای خاص و برای کاهش ریسک وضعیت سلامت افراد نیازمند بررسی سابقه سلامت خانوادگی است. نوع شغل هم یک عامل تعیینکننده در میزان پرداختی شما برای بیمههای عمر است. مدت اعتبار و مبلغ حقبیمه عمر با توجه به شرایط مختلف کاری تعیین میشود. مشاغلی که ریسک بیشتری دارند، حق بیمهشان هم بیشتر است.
مدت زمان بازنشستگی در بیمه عمر پنج تا ۳۰ سال است و پرداخت میزان حق بیمه توسط بیمهگزار مشخص میشود. پرداخت حق بیمه به صورت ماهانه، سه ماهه، شش ماهه و سالانه است. در بین خریداران پرداخت سالانه محبوبیت بیشتری دارد.
خرید بیمه عمر برخلاف تبلیغاتی که در مورد آن میشود، مناسب همه افراد هم نیست. مثلا بیمه عمر یکی از بیمهنامههایی است که اگر برای سرمایهگذاری کوتاهمدت انتخاب شود یا در سنین بالا تصمیم به خرید آن را داشته باشید، نمیتواند بهترین انتخاب باشد. چراکه این بیمه برای سرمایهگذاری بلندمدت بهتر عمل میکند. از طرفی وقتی در سنین بالا اقدام به خرید این بیمه میکنید، نمیتوانید از مزایای این بیمهنامه به طور کامل برخوردار شوید. همچنین سقف میزان پرداختی بیمه عمر، میتواند بسیاری را ناامید کند.
بیمه عمر انواع و اقسام گوناگونی دارد؛ که شامل مواردی چون بیمه عمر پسانداز، بیمه عمر سرمایهگذاری، بیمه عمر و تشکیل سرمایه، بیمه تامین آتیه فرزندان و بیمه جامع زندگی و … میشود. شما طبق نیازهایی که دارید میتوانید برای خرید هر یک از انواع بیمه عمر اقدام کنید. شاید در کوتاهمدت، سرمایهگذاری در بانکها به نظر جذاب باشد اما برای این کار باید مبلغ بسیاری را در بانک سپردهگذاری کرد. طرفداران بیمه عمر بهصورت مداوم به شما یادآوری میکنند در بیمه عمر کافی است که با پرداخت حق بیمه علاوه بر استفاده از پوششهای بیمه عمر، وام هم دریافت کرد.
تهیه بیمه عمر از این جهت توصیه میشود که در بازههای زمانی بلندمدت، اندوخته دریافتی نسبت به مجموع حق بیمههای پرداختی بیشتر است. در ضمن توجه کنید که بیمهگزار میتواند سالیانه تا پنج درصد مبلغ تورم را بر حق بیمه پرداختی خود اضافه کند. اما برخی از افراد میگویند از آنجایی که بعد از تمام شدن قرارداد بیمه عمر، میزان پرداختی معمولا مبلغ زیادی را شامل نمیشود، نمیشود به این نوع بیمه برای تضمین آینده چندان هم دل بست. از سوی دیگر بیمه عمر آنطور که باید و شاید از تورم پشتیبانی نکرده و معمولا از نرخ آن عقب میماند.
برگرفته از : https://7sobh.com