ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://eghtesadi1.ir http://doabsar.ir http://zapah.ir http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

نقدینگی موضوع سپرده گذاری سی درصدی پس ازرها سازی بسمت کدام بازارسرازیر میشود؟!!!

0
Spread the love

هشدار جدی به دولت؛ نقدینگی ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی به کجا می‌رود؟

برای عضویت درایرانیکارت ازلینک زیر استفاده نمائید : 

https://panel.iranicard.ir/register?referralCode=5189027

بیم آن می رود که درشب عید نقدینگی ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی بی محابا به سوی هر بازاری حرکت کرده وتکانه تورمی بزرگی را به وجود آورد. لذا بر وزارت اقتصاد وبانک مرکزی است که هرچه سریع تر دراین باره تدبیری بیاندیشد.

اطلاعات نوشت: در روزهای اخیر موضوع تمدید نشدن اوراق گواهی سپرده یک ساله بانک مرکزی که با نرخ سود ۳۰ درصدی و نرخی بالاتر از شبکه بانکی کشور عرضه شده بود، به یکی از سوژه‌های مهم در فضای اقتصادی کشور تبدیل شده است.

این اوراق که توانسته بود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در مدت زمان پذیره‌نویسی از متقاضیان جمع‌آوری کند، می‌تواند در صورت رهاسازیِ بدون برنامه از شبکه بانکی و ورود به بازارهای غیرمولد، به افزایش نقدینگی سرگردان در جامعه، رشد پایه پولی و در نهایت افزایش تورم منجر شود؛ آن هم در شرایطی که یکی از موتورهای ایجاد تورم به گفته کارشناسان اقتصادی، نرخ بالای رشد نقدینگی در کشور و رسیدن آن به بیش از ۹ هزار و ۴۰۰ هزارمیلیارد تومان است که با تزریق ۲۰۰ هزارمیلیارد تومان دیگر، در آستانه ورود به کانال ۱۰ هزار هزار میلیارد تومانی قرار می‌گیرد.

ردپای نقدینگی در بازارهای موازی

کارشناسان می گویند آزادسازی این میزان نقدینگی می‌تواند به افزایش تقاضا برای ارز در بازار غیررسمی منجر شود؛ از آنجا که سیاست دولت مبنی بر حذف سامانه نیما و اصلاح تدریجی نرخ ارز ترجیحی، هنوز به طور کامل مراحل برنامه‌ریزی‌شده و پیش‌بینی‌شده را طی نکرده، ممکن است افزایش تقاضای ارز منجر به افزایش قیمت دلار و سایر ارزهای خارجی شود. این موضوع به نوبه خود فشار تورمی بر اقتصاد کشور وارد خواهد کرد.

همچنین پیش بینی می شود بازار طلامقصد دیگر این حجم نقدینگی آزاد شده باشد. در دوره‌های تورمی، بسیاری از سرمایه‌گذاران برای حفظ ارزش دارایی‌های خود به خرید طلا روی می‌آورند. در نتیجه انتظار می‌رود که قیمت طلا در بازار داخلی افزایش یابد. در حال حاضر طلا یکی از گزینه‌های اصلی سرمایه‌گذاران برای حفظ ارزش سرمایه است و البته آن هم در شرایطی که در بازارهای جهانی به دلیل جنگ تعرفه‌ای ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نرخ طلا سقف ۲۸۰۰ دلار در هر اونس را نیز رد کرده است.

به گفته کارشناسان ، افزایش حجم نقدینگی در بازار، احتمالاً موجب رشد قیمت مسکن خواهد شد؛ در سال‌های اخیر، مسکن یکی از مقاصد اصلی جذب سرمایه‌های سرگردان بوده است و آزادسازی سپرده‌های بانکی می‌تواند مجدداً این روند را تشدید کند اما از آن جایی که بخش مهمی از نقدینگی ۲۰۰ هزارمیلیارد تومانی اوراق گواهی یک ساله، سرمایه‌های خُرد است، بازار مسکن از مقاصد اصلی ورود سرمایه جدید نخواهد بود.

درکناراینها، افزایش نقدینگی می‌تواند منجر به ورود بخشی از سرمایه‌گذاران به بازار خودرو شود؛ به خصوص که در سال‌های اخیر ثابت شده خودرو یکی از دارایی‌های محبوب دوران تورمی محسوب می‌شود؛ این امر می‌تواند منجر به افزایش قیمت خودرو در بازار شود، به‌ویژه در آستانه شب عید که تقاضا به‌طور سنتی در این بازار افزایش می‌یابد.

عیسی کشاورز، کارشناس اقتصاد دیجیتال در گفت‌وگو با ایرنا درباره تبعات اقتصادی آزادسازی ۲۰۰ هزارمیلیارد تومان نقدینگی اظهار می کند: احتمال دارد این حجم از نقدینگی که از سیستم بانکی خارج می شود، به سمت بازارهای موازی نظیر طلا، ارز، خودرو و مسکن حرکت کند.

وی ادامه می دهد: در سال‌های گذشته، تجربه نشان داده است که نقدینگی آزادشده از بانک‌ها عمدتاً وارد بخش‌های غیرمولد شده و موجب افزایش تورم می‌شود. در نتیجه موضوع می‌تواند منجر به رشد بیشتر پایه پولی کشور و کاهش ارزش ریال شود.

کشاورز ، خروج نقدینگی از بانک ها را برای آنان مشکل ساز دانسته و می گوید: بسیاری از بانک‌های کشور در شرایط ناترازی قرار دارند و فشار مالی ناشی از خروج این نقدینگی می‌تواند مشکلات آن‌ها را دوچندان کند؛ برخی از بانک‌ها سرمایه‌گذاری‌هایی در بخش املاک، سهام و سایر دارایی‌های غیرمولد انجام داده‌اند که این فشار مالی را برای آن‌ها سنگین‌تر خواهد کرد.

به گفته این کارشناس، یکی از راهکارهای اساسی برای جذب این نقدینگی، هدایت آن به سمت بازارهای مولد نظیر بورس است. بورس می‌تواند میزبان بخشی از این نقدینگی باشد و در صورتی که سیاست‌های صحیحی اتخاذ شود، می‌توان از اثرات منفی این آزادسازی بر بازارهای غیرمولد کاست.

با این وجود، این کارشناس اقتصاد دیجیتال یادآور شد که یکی از چالش‌های اساسی، بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران به بازار بورس است؛ در سال‌های گذشته، بازار سرمایه ایران به دلیل تصمیمات نادرست سیاست‌گذاران و بازارگردانی‌های نامناسب، خسارت‌های سنگینی به سرمایه‌گذاران وارد کرده و جلب دوباره اعتماد عمومی کار ساده‌ای نخواهد بود.

وی در ادامه با ارائه جزییاتی از تاثیر جایگاه بورس در جذب این نقدینگی، اقتصاد دیجیتال را نیز علاوه بر بورس درجذب آن موثر دانسته و معتقد است توسعه بازارهای نوین مالی می‌تواند در جذب این نقدینگی مؤثر باشد؛ پیشنهادهایی نظیر ایجاد صندوق‌های توسعه اقتصاد دیجیتال، گسترش صندوق‌های نوآوری و شکوفایی، توسعه صندوق‌های ETFقابل معامله، توکنایز کردن دارایی‌ها و توسعه فین‌تک‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، می‌تواند بخشی از نقدینگی آزادشده را به سمت فعالیت‌های مولد اقتصادی هدایت کند.

کشاورز معتقد است، در صورتی که این ابزارهای مالی به درستی طراحی و اجرا شوند، می‌توانند علاوه بر جذب نقدینگی، نقش مؤثری در توسعه زیرساخت‌های دیجیتال و اقتصادی کشور داشته باشند.

حرکت بر لبه تیغ

بر اساس این گزارش، تصمیم تیم اقتصادی دولت مبنی بر عدم تمدید گواهی سپرده ۳۰ درصدی می‌تواند از بروز یک چالش جدی برای اقتصاد کشور جلوگیری کند. با این حال برخی کارشناسان معتقدند این سیاست می‌تواند منجر به خروج نقدینگی از بانک‌ها و افزایش فشار مالی بر نظام بانکی شده و از سوی دیگر حرکت این نقدینگی به سمت بازارهای غیرمولد، تورم را تشدید کرده و ارزش پول ملی را کاهش خواهد داد. با این حال، اگر دولت و سیاست‌گذاران اقتصادی بتوانند با اتخاذ راهکارهای مناسب، این سرمایه را به سمت بازارهای مولد هدایت کنند، می‌توان برخی تبعات منفی این تصمیم را به نقطه قوت و حتی آن را به فرصتی برای توسعه اقتصادی تبدیل کرد.

این درحالی است که قاعدتا بانک مرکزی و وزارت اقتصاد می باید پیش از اتمام دوره گواهی سپرده ۳۰ درصدی در ۱۱ بهمن ماه جاری،ضمن اندیشیدن راهکارهای عدم خروج این نقدینگی از بانکها، راه‌های عملی واجرایی هدایت آن به دیگر بازارهای مولد را اندیشیده وبه جامعه اعلام می کردند که تاکنون این اقدام حیاتی انجام نشده ونقدینگی هیچ علامتی درباره مقصد بعدی اش از دولت دریافت نکرده وبه گونه ای بلاتکلیف است.

همچنین بورس نیز دراین خصوص سکوت کرده وسیاست تشویقی برای جذب این نقدینگی رااعلام نکرده است. بدین ترتیب بیم آن می رود که درشب عید این میزان نقدینگی بی محابا به سوی هر بازاری حرکت کرده وتکانه تورمی بزرگی را به وجود آورد. لذا بر وزارت اقتصاد وبانک مرکزی است که هرچه سریع تر دراین باره تدبیری اندیشیده وبازیگران وصاحبان این نقدینگی هنگفت را با سیاست های تشویقی به سوی مقصدی مطمئن ومولد هدایت نمایند.

برگرفته از : https://www.ettelaat.com/news/80392

Please follow and like us:
Pin Share

هدف از راه‌اندازی سایت اقتصادی ایران بررسی مسائل ومعضلات اقتصادی ایران وارائه راهکارهای مناسب می باشد. به امید روزی که شاهد ایرانی آباد و با رونق وشکوفائی اقتصادی باشیم، برای همگان به ویژه بازدیدکنندگان این سایت اقتصادی سرافرازی ونیکبختی آرزو می نمایم. مالکیت سایت اقتصادی ایران برای محمدرضا عادلی مسبب کودهی محفوظ است. سایت اقتصادی ایران درسامانه ساماندهی سایتهای اینترنتی ایران به کدهای شامد: http://ehteyaj.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-21 http://doabsar.irبه کدشامد:1-1-750014-65-0-20 http://eghtesa3.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-11 http://etabar.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-10 http://namouneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-16 http://koudehi.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-15 http://mosabbeb.irبه کد شامد1-1-750014-65-0-9 http://namooneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-12 http://adeli16559.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-14 http://tarazmani.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-13 http://zapah.ir به کدشامد: 1-1-750014-65-0-18 http://eghtesadi1.com به کدشامد: 1-1-750014-65-0-7 http://eghtesadiiran.comکدشامد: 4-0-65-750014-1-1 https://eghtesadi1.irکدشامد: 5-0-65-750014-1-1 http://eghtesadiiran.irکدشامد:6-0-65-750014-1-1 http://eghtesadionline.com کدشامد: 1-1-750014-65-0-8 ثبت گردیده است انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. سایت اقتصادی ایران به نشانیهای: http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com http://zapah.ir http://doabsar.ir قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید

RSS
EMAIL