ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://eghtesadi1.ir http://doabsar.ir http://zapah.ir http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

نگاهی به تفاوت تورم و رکود؛ کدام دشمن بزرگ‌ تر اقتصاد است؟

0
Spread the love

تورم و رکود دو چالش مهم اقتصادی هستند که هرکدام به‌نوعی می‌توانند تعادل بازار و زندگی مردم را برهم بزنند. شناخت تفاوت این دو پدیده، کلید درک بهتر از شرایط اقتصادی و تصمیم‌گیری‌های مالی هوشمندانه است.

سایت اقتصادی ایران :جهت سرمایه گذاری درصندوق سرمایه گذاری فارابی ازطریق لینک زیر ، اقدام به ثبت نام وعضویت درصندوق مذکورنمائید:https://account.irfarabi.com/reg/?ref=UP3681بدیهی است پس ازعضویت دراین صندوق ، شرایط ونحوه سرمایه گذاری به وضوح تشریح گردیده است ودرصورت نیاز به هرگونه پرسشی ، به‌صورت آنلاین ، به سئوالات اعضاء جواب داده خواهد شد.درصورت تمایل جهت تبلیغات در وبسایت،می‌توانیدبا مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران تماس حاصل نمایید.پست الکترونیک: mradeli@yahoo.com

در این مطلب از تجارت امروز به بررسی تفاوت تورم و رکود می پردازیم که شاید برای شما هم جالب باشد. این دو پدیده اقتصادی، هرکدام اثرات گسترده‌ای بر زندگی مردم و ثبات بازار دارند. آشنایی با تفاوت‌های آن‌ها به شما کمک می‌کند تا شرایط اقتصادی را بهتر تحلیل کرده و تصمیمات مالی آگاهانه‌تری بگیرید. با این مطلب از تجارت امروز همراه باشید تا با مفهوم تورم و رکود، علل های آن و تفاوت ها آشنا شوید.

 تورم (Inflation) چیست؟

تورم یعنی افزایش قیمت عمومی کالاها و خدمات در یک بازه زمانی مشخص. به‌نوعی با آغاز تورم، قیمت عمومی کالاها و خدمات در به یکباره روندی صعودی پیدا می‌کند. تورم، عواقب ناگواری به همراه دارد که قدرت اقتصادی مردم کشور را کاهش می‌دهد.

علل اصلی تورم:

نگاهی به تفاوت تورم و رکود؛ کدام دشمن بزرگ‌ تر اقتصاد است؟

  • افزایش تقاضا نسبت به عرضهزمانی که تقاضا برای کالاها و خدمات بیش از عرضه آن‌ها باشد، قیمت‌ها افزایش می‌یابد.

  • افزایش هزینه‌های تولیدافزایش هزینه‌های مواد اولیه یا دستمزدها می‌تواند منجر به افزایش قیمت نهایی کالاها شود.

  • سیاست‌های پولی انبساطیچاپ بی‌رویه پول توسط بانک مرکزی می‌تواند منجر به افزایش نقدینگی و در نتیجه افزایش تقاضا و قیمت‌ها شود.

شاخص‌های اندازه‌گیری تورم

  • شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI)تغییرات قیمت سبدی از کالاها و خدمات مصرفی را اندازه‌گیری می‌کند.

  • شاخص قیمت تولیدکننده (PPI)تغییرات قیمت کالاها در سطح تولیدکننده را نشان می‌دهد.

رکود اقتصادی (Recession) چیست؟

رکود اقتصادی

رکود اقتصادی به دوره‌ای از کاهش فعالیت‌های اقتصادی اطلاق می‌شود که معمولاً با کاهش تولید ناخالص داخلی (GDP) برای دو فصل متوالی مشخص می‌شود. در این دوره، کاهش مصرف، سرمایه‌گذاری، تولید و افزایش بیکاری مشاهده می‌شود.

علل ایجاد رکود:

  • کاهش تقاضای کلکاهش مصرف و سرمایه‌گذاری می‌تواند منجر به کاهش تولید و اشتغال شود.

  • افزایش نرخ بهرهنرخ‌های بهره بالا می‌تواند هزینه‌های وام‌گیری را افزایش داده و سرمایه‌گذاری را کاهش دهد.

  • شوک‌های اقتصادیرویدادهایی مانند بحران‌های مالی، جنگ‌ها یا پاندمی‌ها می‌توانند به کاهش فعالیت‌های اقتصادی منجر شوند.

  • از دست رفتن اعتماد به اقتصاد: وقتی اعتماد مصرف‌کنندگان از دست می‌رود، تقاضای کل و تولید پایین می‌آید؛ در نتیجه تولیدکنندگان بودجه کمتری دارند و کارکنان بیشتری را از دست می‌دهند.

  • اختلال در تعادل عرضه و تقاضا: در صورتی که میزان کالاها یا خدمات موجود در بازار بیشتر از تقاضای مردم برای آن‌ها باشد، عرضه بیش از حد بالا می‌رود و این عامل قیمت‌ را کاهش می‌دهد. برعکس، اگر تقاضا بیشتر از عرضه باشد، قیمت‌ها افزایش می‌یابند.

  • سیاست‌های مالی و پولی نامناسب: افزایش بیش از حد نرخ بهره یا کاهش شدید مخارج دولت، از سیاست‌های جلوگیری از رکود اقتصادی است. گاهی همین سیاست‌ها در دراز مدت، عامل ایجاد رکود اقتصادی‌اند.

  • حباب‌های اقتصادی و ترکیدن آن‌ها: وقتی یک بازار خاص (مثل مسکن یا سهام) به طور بی‌رویه رشد و سپس سقوط می‌کند، اعتماد مردم به اقتصاد آن جامعه کاهش میابد. این کاهش اعتماد، از نشانه‌های مهم ایجاد رکود اقتصادی است.

  • تحریم‌های اقتصادی: وقتی یک کشور تحت تحریم قرار می‌گیرد، دسترسی آن به منابع و بازارهای جهانی کاهش میابد. به این ترتیب سطح رفاه مردم پایین می‌آید و در نهایت رکود اقتصادی به وجود می‌آید.

  • بی‌ثباتی نرخ ارز: بی‌ثباتی نرخ ارز، قیمت کالاهای وارداتی را افزایش می‌دهد و بر صادرات نیز تاثیر منفی می‌گذارد. این عوامل تولید را کاهش می‌دهد که نتیجه آن رکود اقتصادی است.

  • وام گرفتن: شرکت‌ها و دولت‌ها برای پوشش هزینه‌ها به وام گرفتن روی می‌آورند که بدهی‌ها را افزایش می‌دهد. برای پرداخت آن دولت‌ها ممکن است مالیات را بالا ببرند و هزینه‌های عمومی را کم کنند. این موارد زمینه ساز رکود اقتصادی است.

شاخص‌های اندازه‌گیری رکود:

  • تولید ناخالص داخلی (GDP)کاهش در GDP نشان‌دهنده کاهش فعالیت‌های اقتصادی است.

  • نرخ بیکاریافزایش بیکاری یکی از نشانه‌های رکود اقتصادی است.

تفاوت‌ تورم و رکود

تفاوت‌ تورم و رکود

ویژگی تورم رکود
تعریف افزایش سطح عمومی قیمت‌ها کاهش فعالیت‌های اقتصادی
تأثیر بر اقتصاد کاهش قدرت خرید، افزایش هزینه زندگی افزایش بیکاری، کاهش درآمد و تولید
شاخص‌های اندازه‌گیری CPI، PPI GDP، نرخ بیکاری
علل اصلی افزایش تقاضا، افزایش هزینه‌های تولید کاهش تقاضا، شوک‌های اقتصادی
پاسخ سیاست‌گذاران افزایش نرخ بهره، کاهش نقدینگی کاهش نرخ بهره، افزایش هزینه‌های دولت

برگرفته از : https://tejaratemrouz.ir

Please follow and like us:
Pin Share

هدف از راه‌اندازی سایت اقتصادی ایران بررسی مسائل ومعضلات اقتصادی ایران وارائه راهکارهای مناسب می باشد. به امید روزی که شاهد ایرانی آباد و با رونق وشکوفائی اقتصادی باشیم، برای همگان به ویژه بازدیدکنندگان این سایت اقتصادی سرافرازی ونیکبختی آرزو می نمایم. مالکیت سایت اقتصادی ایران برای محمدرضا عادلی مسبب کودهی محفوظ است. سایت اقتصادی ایران درسامانه ساماندهی سایتهای اینترنتی ایران به کدهای شامد: http://ehteyaj.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-21 http://doabsar.irبه کدشامد:1-1-750014-65-0-20 http://eghtesa3.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-11 http://etabar.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-10 http://namouneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-16 http://koudehi.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-15 http://mosabbeb.irبه کد شامد1-1-750014-65-0-9 http://namooneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-12 http://adeli16559.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-14 http://tarazmani.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-13 http://zapah.ir به کدشامد: 1-1-750014-65-0-18 http://eghtesadi1.com به کدشامد: 1-1-750014-65-0-7 http://eghtesadiiran.comکدشامد: 4-0-65-750014-1-1 https://eghtesadi1.irکدشامد: 5-0-65-750014-1-1 http://eghtesadiiran.irکدشامد:6-0-65-750014-1-1 http://eghtesadionline.com کدشامد: 1-1-750014-65-0-8 ثبت گردیده است انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. سایت اقتصادی ایران به نشانیهای: http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com http://zapah.ir http://doabsar.ir قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید

RSS
EMAIL