اینترنت اشیا اشاره به اتصال بسیاری از اشیا و وسایل محیط پیرامون دارد که باعث می شود تا محیط پیرامون بشر به چیزی شبیه آنچه در فیلم ها و داستان های تخیلی وجود دارد، نزدیک شود.
به گزارش ایبِنا، اینترنت اشیا موضوعی است که این روزها بارها شنیده می شود ولی بسیاری آشنایی با معنای آن ندارند و نمی دانند از اینترنت اشیا در چه بخش ها و مباحثی می توانند استفاده کنند. از اولین بار که موضوع اینترنت اشیا مطرح شد تاکنون حدود دو سال گذشته است.
اینترنت اشیا (Internet of Things) یا (IOT) به طور کلی اشاره دارد به بسیاری از اشیا و وسایل محیط پیرامونمان که به شبکه اینترنت متصل شده اند و می توان توسط اپلیکیشنهای موجود در تلفنهای هوشمند و تبلت آنها را کنترل و مدیریت کرد.
اینترنت در حال حاضر همه مردم را به هم متصل می کند ولی با اینترنت اشیاء تمام اشیاء به هم متصل می شوند. اینترنتِ اشیاء (Internet of Things) مفهومی جدید در دنیای فناوری و ارتباطات بوده و به طور خلاصه فناوری مدرنی است که در آن برای هر موجودی (انسان، حیوان و یا اشیاء) قابلیت ارسال داده از طریق شبکههای ارتباطی، اعم از اینترنت یا اینترانت، فراهم میشود.
بستر اینترنت اشیا بر امواج رادیویی بیسیمی قرارداده شده که به دستگاههای مختلف این امکان را می دهند تا از طریق اینترنت با یکدیگر به برقراری ارتباط بپردازند. این بستر شامل استانداردهایی مانند وایفای، بلوتوث کممصرف، NFC، RFID و غیره است که شاید تاکنون اسم آنها را هم نشنیده باشید. قفلهای هوشمند، ترموستاتهای هوشمند، خودروهای هوشمند، مطمئنا اینها واژههایی هستند که بارها و بارها شنیدهاید و البته در سالهای آتی بیشتر خواهید شنید.
همه دستگاههای یادشده در دستهای به نام اینترنت اشیاء یا به طور مخفف IoT قرار میگیرند. در سطح پایهای، اینترنت اشیا درواقع به ارتباط اشیای مختلف از طریق اینترنت و برقراری ارتباط با یکدیگر میپردازد تا هدف آن یعنی فراهمکردن تجربه کاراتر و هوشمندتر محقق شود. همانند دیگر تکنولوژیهای جدید، IoT نیز میتواند در ابتدا مفهومی سردرگمکننده به نظر برسد. همچنین این واژه بهویژه هنگامی که صحبت از استانداردهای مختلف و همچنین ایمنی و امنیت آن میشود میتواند مفاهیم جدید و ویژهای پیداکند.
به عبارت دیگر ایده طراحی دستگاههای مختلف با امکان برقراری ارتباط بیسیم به منظور رهگیری و کنترل از طریق اینترنت و یا حتی یک برنامه ساده مخصوص گوشیهای هوشمند، اصطلاح اینترنت اشیاء را توصیف میکند.
با اجرای این شیوه در نهایت ممکن است محیط پیرامون بشر به چیزی شبیه آنچه در فیلم ها و داستان های تخیلی اشاره می شود نزدیک شود به عنوان مثال بهره گیری از این شیوه باعث می شود یک جارو برقی بتواند در زمان مشخصی فعال شده، محل تعیین شده از قبل را نظافت کرده و سپس مجددا خاموش شود.
منبع : http://www.ibena.ir/news/78620