خبرگزاری میزان- کنسرسیوم مشارکت و اتحاد دو یا چند نفر یا چند شرکت یا چند سازمان یا ترکیبی از آنها باهم می گوییم که برای رسیدن به یک هدف، فعالیت های هماهنگ دارند یا منابعشان را با هم ادغام می کنند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، واژه کنسرسیوم شراکت، انجمن یا جامعه بوده و به معنای صاحب دارایی یا همراه است. هرگاه پیرامون موضوع انجام یک پروژه خاص ارتباط حقوقی جونت ونچر یا مشارکت انتفاعی مطرح شود معمولا معادل کنسرسیوم در نظر گرفته می شود.
البته در کنسرسیوم پیوند شرکت ها یا افراد برای انجام پروژه یا فعالیتی ایجاد می شود که بازه زمانی محدودی برای آن تعریف شده باشد در حالیکه تشکیل جوینت ونچر بدون اینکه مدت معینی برایش درنظر گرفته شده باشد چند شرکت و فرد را کنار هم گرآوری می کند.
شراکت افراد یا سازمانها برای انجام یک پروژه خاص کنسرسیوم نامیده می شود. موضوع کنسرسیوم می تواند تاسیس یک سد یا پل خاص، ساخت نیروگاه، برگزاری یک نمایشگاه، تولید محصول و … باشد. هر کنسرسیوم دارای مدت محدود می باشد. شرکت کنسرسیوم دارای کارکرد تجاری و نیز غیر تجاری میباشد. در شرکتهای کنسرسیوم حدود و وظایف هر یک از توسط تفاهم نامه و اداره ثبت شرکت تعیین و تایید میشود. اعضای کنسرسیوم، هویت و استقلال مدیریتی، قانونی و مالی خود را حفظ خواهند می نمایند.
گاهی برای شکل گیری شرکت کنسرسیوم، با هدف صادرات محصول شکل می گیرد. در این مدل، شرکت کنسرسیوم صادراتی از پیوند داوطلبانه شرکتها و به ارتقای کمی کالا و خدمات صادراتی و ساده سازی منظورتشکیل می شود.
Airbus کنسرسیوم شرکتهای کوشا در زمینه هوا فضا و World Wide Web Consortium تشکیل شده از فعالین استانداردهای وب از معروفترین کنسرسیوم ها می باشند. امروزه در ارتباطات و رسانه ها مانند کتاب، تلویزیون و روزنامه ها نیز چنین مشارکت هایی انجام میشود.
هدفهای کنسرسیوم
به دست آوردن سهم بیشتر از بازارهای جدید و بازاریابی و فروش بیشتر.
بهرهبرداری و استفاده از معادن که در اختیار دولت است.
انجام مطالعات و پروژههای پژوهشی بین رشتهای.
صادرات محصولات.
تولید کردن محصولی پیچیده که به بهرهگیری از توانمندیهای مختلف نیاز دارد مانند ساختن هواپیما.
برگزار کردن نمایشها و همایشهای بینالمللی.
منبع : http://www.mizanonline.ir/fa/news/393955