به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شمارش معکوس برای عرضه بنزین با کارت سوخت آغاز شده است و از امروز فقط ۵ روز تا شروع مجدد عرضه بنزین باکارت سوخت مهلت باقی مانده است.
براساس اعلام مسئولان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی روزانه ۵۰ هزار کارت سوخت جدید صادر می شود اما با این حال هستند افرادی که هنوز کارت سوخت خود را تحویل نگرفته اند.
با این حال بهزاد اقبالخواه عضو هیأت مدیره شرکت ملی پست با اشاره به آمار کارتهای سوخت باقیمانده در پست، گفته است: طبق آمار تا اواخر تیرماه حدود ۷۲۱ هزار کارت در باجههای معطله پست مانده بود که برای تسهیل در روند دریافت این کارتهای سوخت از طریق شرکت پالایش و پخش فراوردههای نفتی برای صاحبان این کارتها پیامک و بارکد پستی ارسال شده است.
شهروندان باید این بارکد پستی را روی سایت رهگیری پست بررسی کنند و ببینند کارتشان در کدام باجه قرار دارد که اگر آدرسشان تغییر نکرده باشد، میتوانند درخواست دهند که دوباره کارت برایشان ارسال شود و اگر تغییر کرده باشد، باید با مراجعه به باجه معطله، با ارائه کارت شناسایی و کارت خودرو آن را دریافت کنند.
عضو هیأت مدیره شرکت ملی پست درباره هزینهی تحویل کارتهای سوخت توضیح داد: زمانی که ما کارت سوخت را تحویل میدهیم، چه در باجه معطله باشد و شخص خودش مراجعه کند و چه ما کارت سوخت را به خانه شهروندان ببریم، باید ۱۰ هزار تومان دریافت کنیم.
این گزارش حاکی است با جدی شدن عرضه بنزین فقط از طریق کارت های سوخت شخصی از ۲۰ مرداد ماه سال جاری بررسی های صورت گرفته توسط دستگاه های نظارتی حاکی از آن است که خرید و فروش کارتهای سوخت به صفر رسیده است به طوریکه اگرچه متقاضی برای کارت سوخت برای قاچاق وجود دارد ولی عرضه کنندهای نیست.
در همین رابطه یک مقام مسئول به خبرنگار فارس گفت: همانطور که پیش بینی می شد با آغاز پروسه عرضه بنزین تنها با کارت سوخت شخصی از قاچاق بنزین کاسته خواهد شد.
وی ادامه داد: در گذشته مردم کارت های سوخت خود را با قیمت های ناچیزی به دلیل اینکه قابل استفاده نبود به برخی از جایگاه های عرضه می فروختند و این کارتها بعد از تجمیع به استانهای مرزی می رفت و عملا از این طریق شاهد قاچاق سوخت بودیم؛ هرچند که به دلیل نبود سیستم نظارتی بخش قابل توجهی از قاچاق نیز خارج از سیستم عرضه به جایگاه ها صورت می گرفت.
این مقام مسئول تصریح کرد: اگرچه سیستم های نظارتی برای این منظور در نظر گرفته شده بود اما به دلیل اینکه کارت سوخت وجود نداشت عملا نظارت دقیقی هم صورت نمی گرفت اما بعد از مطرح شده دوباره کارت سوخت دوباره نظارت بر عرضه سوخت به جایگاه ها با جدیت بیشتری صورت می گیرد.
این گزارش حاکی است در حال حاضر مصرف روزانه بنزین کشور به طور میانگین به حدود ۱۰۰ میلیون لیتر رسیده است که کار شناسان انرژی معتقدند با شروع عرضه بنزین با کارت سوخت امکان کاهش ۱۰ تا ۱۲ میلیون لیتری به دلیل کاهش شدید حجم قاچاق سوخت وجود دارد و می توان انتظار داشت تا مصرف بنزین کاهش یابد.
هرچند بیژن زنگنه، وزیر نفت گفته است که اجباریشدن کارت سوخت به معنی برگشت سهمیهبندیها نیست و فعلا تصمیم بر این است که با برگشت کارت سوخت، قاچاق بنزین را کنترل کنند اما باید گفت اگر در قدم های بعدی شاهد تعدیل نرخ بنزین و بازگشت سهمیه بندی باشیم می توان انتظار داشت که مصرف بنزین باز هم به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
این گزارش اضافه می کند پیگیری خبرنگار فارس حاکی است ظاهرا براساس تصمیمات اتخاذ شده بعد از عرضه بنزین با کارت سوخت شخصی از تاریخ ۲۰ مرداد ماه سال جاری، اگر خودرویی بیش از حد متعارف با کارت سوختش در طول یک ماه سوخت گیری کند این کارت غیر فعال خواهد شد.
براساس تصمیم دولت برای دریافت سوخت از طریق کارت های شخصی محدودیت عرضه روزانه ۶۰ لیتر در نظر گرفته شده است.
منبع : https://www.farsnews.com/news/13980515000468