در گردهمایی مسئولان کانونهای بازنشستگی آذربایجان شرقی مطرح شد؛
جامعه کارگری و بازنشستگی خواستار تعامل بیشتر با دولت و مجلس است.
رئیس هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته تبریز با انتقاد از بیتوجهی به برخی خواستههای بازنشستگان، خواستار رفع مانع زدایی در جهت سهولت تامین منافع این گروه شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، «کریم صادقزاده تبریزی» که در گردهمایی ماهانهی روساء و خزانهداران کانونهای بازنشستگی شهرستانهای تابعه استان آذربایجان شرقی سخن میگفت، با تأکید بر همکاری مجلس شورای اسلامی در جهت تحقق خواستههای کارگران و بازنشستگان اظهار داشت: رفع مانع زدایی در جهت سهولت اجرایی شدن کامل انتقال بودجه مصوب ۸۹ هزار میلیارد از طریق دولت به سازمان تامین اجتماعی، تسریع در اجرا و عملیاتی نمودن ۲۵ درصد باقیمانده متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، تسویه مانده ۳۲ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹، تصویب لایحه متناسبسازی دائمی حقوق بازنشستگان همانند شاغلین (۲ تا ۳ برابر حداقل حقوق) از سوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی و تأمین امنیت بیمهشدگان و بازنشستگان در بودجه ۱۴۰۱ ازجمله خواستههای این قشر است.
وی بازگشت سهجانبهگرایی به سازمان تامین اجتماعی از طریق احیای شورای عالی تامین اجتماعی را یکی دیگر از خواستههای کارگران شاغل و بازنشسته از دولت و مجلس خواند و گفت: انتظار داریم حقوق و مزایای بازنشستگان در سال ۱۴۰۱ متناسب با تورم واقعی باشد.
دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجان شرقی با بیان اینکه دود بینظمی در بودجه سال ۱۴۰۱ به چشم کارگران و بازنشستگان میرود، بر بررسی دقیق بودجه از سوی مجلس تأکید کرد و گفت: ما با رایزنی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جلب نظر آنها پیرامون اصلاح لایحه بودجه ۱۴۰۱ به نفع جامعه کارگری و بازنشستگی بویژه سازمان تامین اجتماعی تلاش خواهیم کرد.
صادقزاده تبریزی از روساء و خزانهداران کانونهای بازنشستگی شهرستانهای تابعه استان آذربایجان شرقی خواست با نمایندگان مجلس در شهرستانهاً مذاکره و رایزنی کنند.
وی با یادآوری اینکه حذف آییننامه اجرایی ماده ۵۰ قانون تامین اجتماعی به بهانه حمایت از تولید در صحن علنی مجلس تبعات زیادی برای سازمان تامین اجتماعی و بیمه شدگان دارد، گفت: ماده ۵۰ قانون تامین اجتماعی و احکام اجرایی آن یکی از مهمترین موضوعات دعاوی بیمهای است.اگر تامین اجتماعی نتواند با استفاده از این ماده قانونی مطالبات خود را از کارفرمایان وصول کند چگونه میتواند به بیمه شدگان شاغل و بازنشسته خدمات ارائه کند.
وی با بیان اینکه در صورت تصویب این طرح بحث تامین منابع سازمان که ماهانه ۲۴ هزار میلیارد تومان است، به خطر میافتد، گفت: بدین ترتیب پرداخت تعهدات این سازمان از جمله حقوق ماهانه بازنشستگان و عیدی پایان سال آنها با مشکل جدی روبرو میشود.
صادقزاده با بیان اینکه مجلس بایستی با تصویب قوانین در دفاع از کارگران و بازنشستگان حرکت کند، به عرضه عمومی بانک رفاه کارگران در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: جامعه کارگری خواستار توقف عرضه عمومی این بانکِ متعلق به کارگران و بازنشستگان در بازار سرمایه است.
وی با بیان اینکه کارگران در انتظار حذف کامل دلالان و پیمانکاران صوری در واحدهای تولیدی و خدماتی هستند، گفت: بعد از چندین سال شاهد یک مجلس و دولت همسو در ایران اسلامی هستیم که به نظرم با سرعت مضاعفی میتوانند مشکلات کلان مردم را در تمامی زمینهها به صورت کارشناسی حل و فصل کنند.
صادق زاده با اشاره به اینکه در یک بررسی اجمالی در بودجه سال ۱۴۰۱ خبری از سرانه درمان و مسکن کارگری در بودجه نیست، گفت: انتظار داریم که نمایندگان مجلس در بررسی بودجه به صورت واقعی به این موضوعات ورود و دفاع و تغییر تحول اساسی به نفع اقشار آسیبپذیر جامعه کارگری و بازنشستگی صورت دهند تا شاهد اعتراضات شدید کارگری و بازنشستگی در سطح شهرها نباشیم.
نشست ماهانه تشکلهای قانونی بازنشستگان شهرستانهای تابعه استان آذربایجان شرقی با حضور رییس، اعضای هیئت مدیره و بازرسان کانون کارگران بازنشستگان استان آذربایجان شرقی و همچنین مدیرکل و معاونت اداری و مالی تامین اجتماعی استان در سالن اجتماعات شعبه ۵ سازمان برگزار شد.
در این نشست همچنین «مسگری اسکویی» رییس کانون کارگران بازنشسته استان آذربایجان شرقی گزارش جامعی از وضعیت جامعه بازنشستگی و مشکلات آنها ارائه نمود.
در ادامه نیز «خیراله نورانی» خزانهدار کانون بازنشستگان استان گزارشی از ماموریت به تهران و جلسه با کانون عالی و حضور در مجلس شورای اسلامی و مسائل مرتبط با طرح دو فوریتی مجلسیان در ارتباط با تامین اجتماعی را تشریح و خواستار همت و تلاش نمایندگان قانون بازنشستگان در این راستا شدند.
در این نشست هریک از روسای کانونهای شهرستانی نقطه نظرات خود را در تمام زمینهها بیان نمودند.
برگرفته از : https://www.ilna.news