دبیر کانون انجمنهای صنفی خراسان رضوی؛
دستمزد کارگران تنها ۱۲ درصد بر روی هزینه تولید تاثیر دارد.
دبیر کانون انجمنهای صنفی خراسان رضوی با اشاره به اینکه رکود و تورم از نتایج افزایش حقوق نبوده و با افزایش دستمزد قدرت خرید کارگران نیز افزایش یافته و چرخ اقتصاد و تولید کشور خواهد چرخید، گفت: هزینه دستمزد کارگران تنها ۱۲ درصد از کل هزینههای تمام شده کالا را شامل میشود.
هادی ابوی در گفتوگو با ایسنا در خصوص افزایش دستمزد کارگران در سال جاری اظهار کرد: باتوجه به شکافی که بین درآمد و هزینههای کارگران وجود دارد جامعه کارگری خواهان میزان دریافتی کافی برای داشتن یک زندگی عزتمندانه و آبرومند است، اما این شکاف و فاصله بین درآمد و هزینه همچنان ادامه دارد و باید با این افزایش دستمزد به فکر آینده بود.
افزایش ۵۷ درصدی دستمزد در سال جاری ۷۵ درصد از سبد خانوار را پوشش میدهد
وی افزود: به طور کلی نسبت به افزایش دستمزد در سال جاری رضایت نسبی داریم زیرا در شورای عالی کار معیشت خانواده کارگری مد نظر قرار داده شد و تا ۷۵ درصد از سبد خانوار با این حقوق پوشش داده میشود.
دبیر کانون انجمنهای صنفی خراسان رضوی عنوان کرد: میزان افزایش دستمزد کارگران در سالهای گذشته نادرست ارزیابی میشد. افزایش ۵۷ درصدی دستمزد در سال جاری نیز تنها عقب افتادگی دریافتی گذشته است، زیرا هزینههای کارگران در طی سال گذشته حدود ۴۱.۲ درصد افزایش داشته و ۴۱ درصد از این افزایش دستمزد با میزان حقوق در ابتدای سال ۱۴۰۰ برابری میکند.
ابوی با اشاره به مخالفت برخی کارفرمایان با این افزایش دستمزد خاطرنشان کرد: ترکیب اعضای شورای عالی کار شامل نمایندگان کارگری و کارفرمایی با اختیارات کامل است. برای مخالفت برخی کارفرمایان باید گفت که جلب رضایت دو گروه دشوار است. همچنین لازم به ذکر است که نمایندگان قانونی کارفرمایان در جلسه مرتبط با افزایش دستمزد کارگران حضور داشته و با این موضوع موافقت نمودهاند.
نگرانی کارفرمایان مبنی بر افزایش دستمزد کارگران بی مورد است
وی ادامه داد: نگرانی کارفرمایان مبنی بر افزایش دستمزد کارگران بی مورد است، زیرا اگر کارگران حقوق کافی نگیرند امکان خرید تولیدات کارفرمایان را نیز ندارند. رکود و تورم از نتایج افزایش حقوق نیست و با افزایش دستمزد قدرت خرید کارگران نیز افزایش یافته و چرخ اقتصاد و تولید کشور خواهد چرخید.
دستمزد کارگران تنها ۱۲ درصد بر روی هزینه تولید تاثیر دارد
دبیر کانون انجمنهای صنفی خراسان رضوی با اشاره به موضوع تعدیل نیرو تصریح کرد: هزینه دستمزد کارگران تنها ۱۲ درصد از کل هزینههای تمام شده کالا را شامل میشود. به علاوه اگر قرار بر تعدیل نیرو باشد، کارفرما در تولید با مشکل مواجه خواهد شد.
ابوی با اشاره به امکان حذف ارز ترجیحی در سال جاری افزود: ایجاد برخی تغییرات در سال جاری میتواند بر نرخ تورم تاثیر بیشتری بگذارد. به عنوان مثال اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی بدون هدفگذاری و ریلگذاری مشخص حذف شود آن وقت نمیتوان حدس زد که میزان تورم ابتدایی چقدر خواهد بود و در این صورت جامعه کارگری زیان میبیند.
وی عنوان کرد: هم اکنون شهرک صنعتی و واحدهای صنعتی در استان با کمبود نیرو مواجه بوده و جذب نیرو دارند، اما هیچ کارگری حاضر به کار کردن در ازای ماهانه ۳ میلیون تومان دستمزد نیست. یک کارگر با این میزان حقوق حتی نمیتواند اجاره خانه پرداخت کند.
دبیر کانون انجمنهای صنفی خراسان رضوی گفت: افزایش قیمت برخی کالاها و خدمات در سال ۱۴۰۰ نشان میدهد که افزایش دستمزد با افزایش قیمت ارتباطی ندارد، زیرا به همان نسبت که هزینههای کارفرما افزایش پیدا کند در قیمت کالا یا خدمات او نیز تاثیرگذار است. بنابراین میزان سود تغییری نخواهد کرد.
برگرفته از : https://www.isna.ir/news/1401010602055