ماجرای ممنوعیت خرید بیش از ۴ نان چیست؟
هر ۴۰ کیلو آرد برای ۳۶ نفر!
نایبرئیس اتحادیه نانوایان سنتی میگوید: اگرچه محدودیتی برای خرید نان وجود ندارد اما اگر یک نانوایی برای فروش هر کیسه آرد تعداد کارت بانکی کمتری در دستگاه کارتخوان نانینو کشیده باشد سهمیه آرد نانوایی کاهش مییابد.
بهگزارش سایت اقتصادی ایران به نقل ازهمشهری آنلاین، هفته گذشته انتشارخبرممنوعیت خرید بیش از ۴قرص نان چالشهای رسانهای زیادی ایجاد کرد که درنهایت توسط مقامهای مسئول تکذیب شد حالا اما به فاصله یک هفته بعد از انتشار این خبر، نایبرئیس اتحادیه نانوایان سنتی از محدودیتهایی در تخصیص آرد به نانواییها سخن میگوید. گویا این نحوه تخصیص آرد به نانوایی ها آنها را مجبور کرده تا محدودیت هایی برای فروش نان به مردم وضع کنند چرا که میزان تخصیص آرد به نانوایان به ازای هر ۳۶ نفر ۴۰ کیلوگرم است که معادل ۳ نان به ازای هر نفر است.
محمدجواد کرمی در اینباره توضیح میدهد: شرکت نانینو یعنی شرکت ارائهدهنده دستگاههای هوشمند نانوایی به نانواییها اعلام کرده است برای نانوایان محدودیت فروش نان گذاشته است، بهطوری که اگر یک نانوایی برای فروش هر کیسه آرد تعداد کارت بانکی کمتری در دستگاه نانینو کشیده باشد سهمیه آرد نانوایان را کاهش میدهد.بهطور مثال برای هر کیسه آرد ۴۰کیلوگرمی که با آن ۱۱۰عدد نان سنگک پخته میشود باید ۳۶نفر خرید داشته باشند.
بهگفته او به مردم اعلام میشود که محدودیتی برای خرید نان ندارند اما برای اختصاص آرد به نانوایان اعلام میشود براساس فروش با این شرایط میتوانند سهمیه آرد خود را دریافت کنند.
کرمی اضافه میکند: سهمیه نانوایان درماه جاری در مقایسه با ماههای گذشته کاهش یافته که این موضوع اعتراض برخی نانوایان به اتحادیه را همراه داشته است.
نایبرئیس اتحادیه نانوایان سنتی ادامه میدهد: امروز تعداد زیادی از نانوایان به این موضوع معترضند اما از آنجا که متولی این کار مشخص نیست ما حتی نمیدانیم که چهدستگاهی باید در این خصوص پاسخگو باشد. وزارت کشور در این ارتباط میگوید که شرکت نانینو و وزارت اقتصاد باید پاسخگو باشند، با مراجعه به وزارت اقتصاد به ما اعلام میشود که وزارت جهادکشاورزی مسئول است و درنهایت به نتیجهای نمیرسیم.
او تصریح می کند: مشخص نبودن متولی این موضوع باعث شده است امروز شاهد باشیم که نانوایان سردرگم باشند و ما نیز در اتحادیه پاسخی برای ارائه به آنها نداشته باشیم زیرا ما حتی به سامانه نانینو دسترسی نداریم.
نایبرئیس اتحادیه نانوایان سنتی می افزاید: آرد اختصاصی به نانوایان نیاز آنها تا ظهر را بیشتر تأمین نمیکند و این موضوع در نهایت منجر به آن خواهد شد که نانوایان حتی نتوانند دستمزد کارگران خود را تأمین کنند زیرا آرد کافی را در اختیار ندارند.
او با ابراز اینکه نانینو خطاهای زیادی دارد، می گوید: برخی افراد که طرز استفاده از این دستگاه را بهخوبی یاد گرفتهاند نهتنها با کمبود آرد مواجه نیستند بلکه آرد مازاد در اختیار آنها قرار میگیرد اما نانوایانی که سلامت کار میکنند آرد کافی در اختیار ندارند.
کرمی اضافه می کند: به نانوایان اعلام شده است که نانوایان بهصورت حضوری به میز خدمت فرمانداریها مراجعه کنند که این نشاندهنده خطاهای زیاد و غیرهوشمند بودن این دستگاهها است.
برگرفته از : https://www.hamshahrionline.ir/news/824704