به گفته وزیر اقتصاد، نومشمولان سهام عدالت شناسایی شدهاند و ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مورد تأیید قرار گرفتهاند، اما به دلیل مخالفت برخی وزارتخانهها تاکنون اعطای سهام عدالت به نتیجه نرسیده است.
اعطای سهام عدالت به جاماندگان که بند ج سیاستهای کلی اصل ۴۴ به واگذاری سهام به طبقات مختلف مردم اشاره دارد. تاکیدی که بر اساس برنامه بودجه ۱۴۰۲ هم در ماده ن احکام مرتبط با خصوصی سازی و واگذاری سهام دولتی، دولت موظف است از محل سهام متعلق به دولت یا شرکتهای دولتی در بنگاههای قابل واگذاری قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی در سقف ردیف درآمدی ۳۱۰۵۰۰ نسبت به واگذاری سهام عدالت به کلیه جاماندگان مشمول دریافت این سهام، اقدام کند و گزارش اجرای این بند را هر سه ماه یکبار توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی به کمیسیونهای اقتصادی و اجتماعی مجلس شورای اسلامی ارسال شود. اما همچنان خبری از اعطای سهام عدالت به جاماندگان نیست!
اعطای سهام عدالت به جاماندگان که حالا دغدغه بسیاری از افراد شده است در همین راستا صفریزاده یکی از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان گفت: هنگام ثبت نام سهام عدالت به من برگه هم داده شد، اما وقتی به سایت مراجعه کردم سهامی به من اختصاص پیدا نکرده بود چرا باید اینگونه باشد در حالی که جزء دهک بالا جامعه هم نیستم.
دیگر مخاطب باشگاه خبرنگاران جوان جعفری هم به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: چرا اسم این سهام، عدالت است در حالی که بسیاری از افرادی که مشمولان آن شدند اکنون به آن نیازی ندارند و خیلی از افراد که الان این سهام را ندارند واقعا نیاز به آن دارند هر چند که سود آن هم ناچیز باشد.
باشگاه خبرنگاران جوان هم بر پیگیری اعطای سهام عدالت به جاماندگان ۱۰ بهمن به سراغ وزیر امور اقتصاد و دارایی رفت و احسان خاندوزی در این خصوص مطرح کرد: نومشمولان سهام عدالت شناسایی شدند و ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مورد تأیید قرار گرفتند. باید مراحل قانونی برای عرضه سهام به نومشمولان انجام شود که نیازمند مصوبه هیأت وزیران است. با توجه به اینکه برخی از اعضای این هیأت با سهام شرکتهای سرمایه پذیر موافقت نکرده بودند، این کار انجام نشده و امید است در بهمن ماه موافقت وزارتخانهها را دریافت کنیم.
البته پیش از این هم در ۵ آذر وزیر اقتصاد به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: هنوز آئین نامه اینکه چه سهامی از کدام وزارتخانهها باید برای اعطای سهام عدالت اختصاص پیدا کند مورد توافق وزاری مربوطه قرار نگرفته است. به محض اینکه وزارتخانههای مربوطه موافقت کنند که چه سهامی باید در این سبد قرار گیرد آئین نامه به جهت پرداخت به ذی نفعان و جمعیت تحت پوشش نهادهای حمایتی کاملا آماده برای اجرایی شدن است و منتظر هستیم سهام مورد نظر خود را اعلام کنند.
حالا مجدد روز گذشته وزیر امور اقتصاد و دارایی احسان خاندوزی در خصوص آخرین وضعیت اعطای سهام عدالت به جاماندگان مطرح کرد: طی دو سال در قانون بودجه موضوع عرضه سهام عدالت به جاماندگان آمده بود، اما علت اجرا نشدن آن به این دلیل است که برخی وزارتخانهها سهام شرکتهای خود را ندادهاند، اما ما اصرار داریم شرکتهایی که به این فهرست میآیند، شرکتهای ارزنده باشند و بتوانیم مخالفت دو وزارتخانه مخالف را تا پایان سال مرتفع کنیم. مذاکرات اولیه با وزارتخانههای ذیربط و حوزه حقوقی دولت انجام شده و سعی داریم رأی دولت را در این خصوص اخذ کنیم.
بنابر آنچه وزیر اقتصاد مطرح میکند برای اجرای این بند قانونی یعنی اعطای سهام عدالت به جاماندگان، مشمولان همچنان باید چشم انتظار عملکرد وزارتخانهها در اعطای فهرست سهام شرکتهای خود باشند! بر این اساس پیامکها و تبلیغات ثبت نام برای سهام عدالت تنها دامی براس سهامداران است که در این خصوص هم مهدی حاجیوند دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: در خصوص بحث جاماندگان سهام عدالت در حال حاضر هیچ گونه ثبت نامی برای مشمولان جدید وجود ندارد. باتوجه به نکات مطرح شده دریافت هرگونه مبلغی بابت هر خدمتی در خصوص سهام عدالت کاملا غیر قانونی است و هیچ ثبتنامی برای اعطای سهام عدالت به مشمولان جدید در حال حاضر وجود ندارد و امیدواریم که افراد به این نکات توجه کافی را داشته باشند تا فریب نخوردند.
حالا باید منتظر ماند و دید سرانجام برای اعطای سهام عدالت به جاماندگان مشمول چه اقدام عملی خواهد شد؟ اعطای سهامی که تاکنون حتی تاکیدات قانون بودجه هم به آن کمکی نکرده است. باشگاه خبرنگاران جوان پیگیر این موضوع خواهد بود.
برگرفته از : https://www.yjc.ir/fa/news/8668367