رشد جمعیت و فشار حاصل از آن به کاهش منابع آبی و افت سطح بسترهای زیرزمینی منجر شده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی محیطزیست گیلان، وجود چهار حوضه مهم آبخیز اصلی و ۵۲ زیر حوضه فرعی، گیلان را به یکی از پر آبترین حوضههای آبخیز کشور تبدیل کرده است.
مهمترین حوضههای آبخیز در گیلان، حوضه سفیدرود و تالاب انزلی است که برای حفظ آنها باید نگاه ویژهای به پروژههای آبخیزداری داشت.
هماکنون یکی از مهمترین بحرانها، کمبود منابع آبی است که در صورت ادامه روند کنونی در آیندهای نه چندان دور با معضل و مشکل جدی و چالش محیطزیستی مواجه خواهیم بود.
رشد جمعیت و فشار حاصل از آن به اراضی و منابع آب و افزایش مصرف این منابع که ناشی از پیشرفت فناوریها و افزایش سطح زندگی مردم شده است، علت کاهش منابع آبی و افت سطح بسترهای ریز زمینی است.
داشتن نگاه ویژه به پروژهای آبخیزداری برای کاستن از رسوبات ناشی از روانآبهای سطحی ورودی به حوضههای مهمی چون تالاب بینالمللی انزلی موجب افزایش سطح آب در حوضههای استانی است.
بر اساس نظر کارشناسان محیطزیست و منابع طبیعی عدم مدیریت حوضههای بالادستی در مناطق کوهستانی و جنگلی مرتفع میتواند در پائیندست اثرات سوء خود را بهصورت کاهش عمق تالاب انزلی بر اثر ورود رسوبات در منطقه نشان دهد.
منبع : http://isna.ir/news/95092816900