ازاینکه پایگاه خبری - تحلیلی- آموزشی سایت اقتصادی ایران را جهت بازدید خود انتخاب نموده اید سپاسگزاری می نمایم. ضمنا"، این سایت،به نشانیهای : http://eghtesadi1.ir http://doabsar.ir http://zapah.ir http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

درکجا سرمایه‌گذاری کنیم؟

0
Spread the love
به گزارش سایت اقتصادی ایران به نقل ازصدای بورس، اقتصاد ایران هرساله دستخوش بحران‌های متعددی می‌شود که در بسیاری از مواقع همه مردم را مات و متحیر می‌کند اما با توجه به تورم ۴۰ درصدی سالانه این سوال همیشگی وجود دارد که باید در کجا سرمایه‌گذاری کنیم تا اول از همه ارزش دارایی‌مان حفظ شود و دوم بتوانیم سود بیشتری نیز ببریم.
سال گذشته برنده این رقابت طلا با ۱۳۲ درصد و صندوق‌های طلا با ۱۱۹ درصد بودند. ضمن اینکه در مقام بعدی نیز دلار توانسته بود با بازدهی ۵۷ درصدی خود، خریداران را از حادثه کاهش ارزش ریال‌شان حفظ کند.
بازار خودرو نابود می‌شود
یک کارشناس خودرو گفت: زمانی که ارزش واحد پولی کشور ما تنها به‌خاطر یک لبخند ۲۰ درصد ارزشمندتر می‌شود نمی‌توان آینده را پیش‌بینی کرد چرا که ممکن است ۵۰ درصد دیگر نیز کاهش پیدا کند و یا بالعکس.
امیرحسن کاکایی افزود: بازار خودرو نیز به تبع این موضوع تا زمان مشخص شدن مذاکرات که در حالت خوش بینانه ۶ ماه طول می‌کشد، با نابودی روبه‌رو می‌شود. وی تصریح کرد: هیچ چیز قطعی وجود ندارد؛ زمانی که ترامپ به راحتی و برای منافع آمریکا قرارداد نهایی شده را پاره می‌کند ممکن است در آینده نیز چنین کاری را انجام دهد. ضمن اینکه کاسبان تحریم به خوبی از ۶ ماه پیش‌رو استفاده و خودروهای متعددی را وارد بازار می‌کنند و لزوما آنها را نمی‌فروشند. این کارشناس در ادامه به مصوبات مجلس اشاره و عنوان کرد: نمایندگان مجلس بعد از ۶۰ سال واردات خودرو دست دوم را با آسان‌گیری‌های فراوان آزاد کردند که تا چند وقت دیگر این قانون ابلاغ می‌شود، در عین حال همه نوع موانعی را برای تولید داخلی تراشیده‌اند. این اتفاق حتی در زمان شاه نیز نیفتاده بود که این محلی برای سودآوری کاسبان تحریم است امیرحسن کاکایی این شرایط را به نفع سرمایه‌داران دانست و یه مردم عادی هشدار کلاهبرداری داد و گفت: شرکت‌های پتروشیمی که ارز خود را در تالار مبادله عرضه نکردند در ادامه این ارز را به خودرو تبدیل می‌کنند و در داخل به چند برابر قیمت می‌فروشند.
در مسکن خبری از رونق نیست
کارشناسی در حوزه مسکن، آینده این بازار را بعد از مذاکرات به این شکل توصیف کرد: اگر مذاکرات موفق شود و توافق جدیدی امضا شود، بازار جان می‌گیرد. مردم توان خرید بیشتری پیدا می‌کنند، تقاضا برای خانه بالا می‌رود و شاید بخشی از سرمایه‌ها از طلا و دلار به سمت مسکن بیاید. این یعنی معاملات بیشتر می‌شود، ولی قیمت‌ها خیلی جهش نمی‌کنند.
علی صادقین در ادامه بر جا ماندن این بازار از سایر بازارها تاکید کرد و افزود: پارسال، این بازار خیلی آرام بود و معاملات کمی هم در این بخش انجام شد و به تبع آن قیمت‌ها هم رشد کمی داشته‌اند و از بازارهای پرهیجان مثل طلا و دلار عقب مانده‌اند. در تهران نیز نسبت قیمت به اجاره از میانگین ده سال گذشته پایین‌تر بود و ارتباط همیشگی بین دلار و مسکن، انگار کم‌رنگ‌تر شده بود. وی ادامه داد: سرمایه‌گذارها علاقه‌ای به خرید خانه نشان ندادند و تهدیدهای مختلف، بازار را سرد کرد. از طرف دیگر، هزینه‌های ساخت بیشتر از قیمت خانه‌ها بالا رفت و سود سازندگان کم شد، برای همین ساخت‌وساز کم شد. قدرت خرید مردم هم به‌خاطر تورم و نبود وام‌های مناسب افت کرد و بازار به رکود رفت اما اگر مذاکرات به نتیجه نرسد و تحریم‌ها یا تهدیدها بیشتر شود، رکود ادامه دار خواهد بود. صادقین تصریح کرد: شاید قیمت‌ها کمی بالا برود، اما کمتر از تورم و دلار. معاملات نیز همچنان کم خواهد بود و سرمایه‌گذارها ترجیح می‌دهند سراغ طلا و دلار بروند تا مسکن در هر دو حالت، بازار خیلی پررونق نمی‌شود. ولی با توافق، سال ۱۴۰۴ معاملات بهتری نسبت به ۱۴۰۳ خواهد داشت و احتمالاً بانک مرکزی وام‌های بهتری می‌دهد. اما بدون توافق، بازار ساکت و کم‌تحرک می‌ماند.
بورس، بازار پیشرو ۱۴۰۴
قطعا برای همه خوانندگان ما اهمیت سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه مهم‌تر از سایر بازارهاست؛ به همین علت به سراغ مدیرعامل شرکت سبدگردان سورنا رفتیم و ساسان الله قلی در این گفت‌وگوی کوتاه آینده بازار را برای فعالان ترسیم کرد.
***
* به فرض انجام توافق با آمریکا شرایط بورس با گذشته چه تفاوتی می‌کند؟
پارسال، اخبار بد بازار سرمایه را تحت فشار گذاشت. ریسک‌های بزرگ که از فضای ناآرام کشور سرچشمه می‌گرفت، قیمت سهام را پایین آورد و سرمایه‌گذاران را نگران کرد. اما صحبت‌های رئیس‌جمهور جدید و آقای همتی، امیدی تازه به بازار داد. هرچند، ترس از بازگشت سیاست‌های قدیمی، سایه‌ای از نگرانی بر جای گذاشت. خوشبختانه، دولت هنوز به سمت سیاست‌های دستوری یا کنترل نرخ دلار نیمایی نرفته است و به همین علت بازار سرمایه، با رشدی آرام‌تر اما ارزشی بیشتر نسبت به دیگر بازارها، در انتظار روزهای بهتری است. با توجه به مذاکرات سیاسی، به نظر می‌رسد توافقی در راه باشد؛ چه ساده، چه گسترده. این توافق، بخشی از دغدغه‌های کسب‌وکارها را کم می‌کند. اگر FATF هم تصویب شود، چشم‌انداز روشن‌تری خواهیم داشت.
* بین بازار سرمایه و سایر بازارها کدام را انتخاب می‌کنید؟
در مجموع، به سال جاری امیدوارم و اعتقاد دارم که بازار سرمایه می‌تواند بخشی از عقب‌ماندگی‌های پارسال را جبران کند و اگر مذاکرات موفق شود، بورس بازار پیشرو ۱۴۰۴ خواهد بود و این تحولات، بازار سرمایه را به جایگاهی ویژه می‌رساند تا زیان‌های پارسال را جبران کند.
* چه مواردی می‌تواند باعث حال بهتر بازار بشود؟
اکنون، در فصل گزارش‌های شرکت‌ها هستیم و به‌صورت قطع بسیاری از این شرکت‌ها با عملکرد قوی‌شان، بازار را شگفت‌زده خواهند کرد. اما تاکنون، بازار درگیر سهم‌های اهرمی بوده که آسان معامله می‌شوند و بدون تحلیل سود می‌دهند. این مورد باعث شده است که سهم‌های کوچک‌تر دیده نشوند و اگر نگرانی‌ها کم شود، سرمایه‌گذاران به سوی شرکت‌های ارزنده‌ای می‌روند که از ارزش واقعی عقب مانده‌اند. این می‌تواند بازار را پویاتر کند.
* بخشی که گفتید مربوط به روند طبیعی بازار بود؛ مسئولان چه کاری بکنند؟
در پایان پارسال، نیاز ارزی دولت بالا رفت و بانک مرکزی نرخ بهره را تا ۳۷-۳۶ درصد افزایش داد. اما به نظر می‌رسد در بهار امسال، با کاهش انتشار اوراق دولتی، این نرخ‌ها کمی پایین بیاید، شاید به ۳۱-۲۹ درصد. این تغییر می‌تواند به بازار کمک کند. تعیین وزیر جدید هم، اگر زودتر انجام شود، خبر خوبی برای بازار خواهد بود.
طلا، ۶۰ درصد بالا می‌رود
طلا نیز یکی از بازارهای جذاب سرمایه‌گذاری در سال‌های گذشته بوده و بسیاری از افراد در حال حاضر نسبت به سرمایه‌گذاری در این حوزه فکر می‌کنند در همین راستا به سراغ یکی از کارشناسان این حوزه که در حال حاضر در سمت قائم مقام مدیرعامل گروه مالی کارآمد مشغول به فعالیت است رفتیم؛ امین سهل البیع در این گفت‌وگو به تحلیل این بازار پرداخت.
***
* قیمت طلا در ایران به قیمت جهانی طلا و نرخ تبدیل دلار به ریال وابسته بوده…
به نظر می‌رسد با توجه به ریسک‌های اقتصاد جهانی، که از سیاست‌های جدید دولت آمریکا مانند وضع تعرفه‌ها و دوری شرکای تجاری از یکدیگر نشأت می‌گیرد، نظم پیشین اقتصاد جهانی در حال تغییر است. نشانه‌های این تحول را می‌توان در پیمان‌های پولی جدید، مانند توافق چین و برزیل برای تجارت بدون دلار، مشاهده کرد. این ریسک‌ها سرمایه‌گذاران را به سوی دارایی‌های امن، به‌ویژه طلا، سوق می‌دهد. در نتیجه، روند قیمت جهانی طلا احتمالاً افزایشی خواهد بود. مؤسسات بین‌المللی نیز پیش‌بینی‌های خود را اصلاح کرده‌اند؛ برای مثال، مؤسسه گلدکس قیمت هر اونس طلا را تا پایان سال ۲۰۲۵ حدود ۲۷۰۰ دلار پیش‌بینی کرده و برخی دیگر حتی تا ۳۵۰۰ دلار. این یعنی انتظار رشد ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت جهانی طلا وجود دارد.
* قیمت ارز چطور؟
روند دلار به نتیجه مذاکرات سیاسی بستگی دارداما اگر احتمال توافق جامعی که همه تحریم‌ها را به‌سرعت بردارد و ایران را فوراً به بازارهای جهانی متصل کند، کم بدانیم (که در کوتاه‌مدت بعید به نظر می‌رسد)، مشکلات اصلی اقتصاد ایران همچنان پابرجاست. کسری بودجه دولت، ناترازی انرژی، کمبود صادرات نفت و عقب‌ماندگی در سرمایه‌گذاری زیرساختی، از جمله این چالش‌ها هستند. با این اوصاف، رشد سالانه نقدینگی می‌تواند به افزایش نرخ دلار منجر شود. البته بخشی از قیمت دلار ممکن است به دلیل ریسک‌هایی مانند احتمال درگیری نظامی محدود، که تا حدی در قیمت‌های کنونی (حدود ۱۰۰ هزار تومان) دیده شده، تخلیه شود. با فرض کاهش این ریسک‌ها، نرخ واقعی دلار احتمالاً حول ۸۲ تا ۸۳ هزار تومان باشد. با احتساب رشد ۴۰ تا ۴۵ درصدی نقدینگی و تورم در سال آینده، دلار می‌تواند افزایش بیشتری یابد.
در نهایت قیمت طلا در ۱۴۰۴ چقدر رشد می‌کند؟
با در نظر گرفتن رشد ۱۵ تا ۲۰ درصدی قیمت جهانی طلا و افزایش ۴۰ تا ۴۵ درصدی نرخ دلار، انتظار می‌رود قیمت طلا در ایران در سال ۱۴۰۴ رشدی بین ۵۰ تا ۶۰ درصد داشته باشد و ممکن است حتی از بازارهایی مانند بورس نیز بهتر عمل کند.
علی آل‌بویه

برگرفته از : https://www.sedayebourse.ir/news/522397

Please follow and like us:
Pin Share

هدف از راه‌اندازی سایت اقتصادی ایران بررسی مسائل ومعضلات اقتصادی ایران وارائه راهکارهای مناسب می باشد. به امید روزی که شاهد ایرانی آباد و با رونق وشکوفائی اقتصادی باشیم، برای همگان به ویژه بازدیدکنندگان این سایت اقتصادی سرافرازی ونیکبختی آرزو می نمایم. مالکیت سایت اقتصادی ایران برای محمدرضا عادلی مسبب کودهی محفوظ است. سایت اقتصادی ایران درسامانه ساماندهی سایتهای اینترنتی ایران به کدهای شامد: http://ehteyaj.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-21 http://doabsar.irبه کدشامد:1-1-750014-65-0-20 http://eghtesa3.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-11 http://etabar.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-10 http://namouneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-16 http://koudehi.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-15 http://mosabbeb.irبه کد شامد1-1-750014-65-0-9 http://namooneh.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-12 http://adeli16559.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-14 http://tarazmani.irبه کدشامد: 1-1-750014-65-0-13 http://zapah.ir به کدشامد: 1-1-750014-65-0-18 http://eghtesadi1.com به کدشامد: 1-1-750014-65-0-7 http://eghtesadiiran.comکدشامد: 4-0-65-750014-1-1 https://eghtesadi1.irکدشامد: 5-0-65-750014-1-1 http://eghtesadiiran.irکدشامد:6-0-65-750014-1-1 http://eghtesadionline.com کدشامد: 1-1-750014-65-0-8 ثبت گردیده است انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. سایت اقتصادی ایران به نشانیهای: http://tarazmani.ir http://eghtesa3.ir http://ehteyaj.ir http://adeli16559.ir http://etabar.ir http://koudehi.ir http://mosabbeb.ir http://namooneh.ir http://namouneh.ir https://eghtesadi1.ir http://eghtesadiiran.ir http://eghtesadi1.com http://eghtesadiiran.com http://eghtesadionline.com http://zapah.ir http://doabsar.ir قابل مشاهده است. مدیرمسئول سایت اقتصادی ایران : محمدرضا عادلی مسبب کودهی

لطفا دیدگاه خود را ثبت کنید

RSS
EMAIL