کارگاه های کوچک در حوادث کار آمار بالایی دارند بنابراین کانون عالی با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر ایمنی کارگران و ظرفیت خود آماده است در این زمینه با تامین اجتماعی همکاری داشته باشد.
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران پتانسیل این تشکل عالی را برای احقاق حق کارگران بالا دانست و گفت: آگاهی بخشی و رساندن پیام کارگران به مسولان کشور از رسالت های ماست.
گلپور: کانون عالی انجمن های صنفی کارگران در ارکان تامین اجتماعی نماینده ای ندارد.
به گزارش سایت اقتصادی ایران به نقل ازعصر خبر، دکتر سمیه گلپور رئیس ،اعضای هیات مدیره و مشاوران کانون عالی انجمن های صنفی کارگران در دیدار با مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی و معاونان وي که در دفتر دکتر سالاری انجام شد،افزود: متاسفانه نمایندگان کانون عالی در هیچ یک از ارکان سازمان تامین اجتماعی و یا قسمت های دیگر حضور ندارند.
عضو شورای عالی اشتغال کشور درباره حوادث کار و حفظ ایمنی کارگران نیز گفت: کارگاه های کوچک در حوادث کار آمار بالایی دارند بنابراین کانون عالی با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر ایمنی کارگران و ظرفیت خود آماده است در این زمینه با تامین اجتماعی همکاری داشته باشد.
او همچنین حمل و نقل را از مایه های توسعه هر کشوری دانست و گفت: رسیدگی به رانندگان و مطالبات آنان از جمله بیمه نیز در راستای کمک به توسعه کشور است.
اسعد صالحی نماینده کارگران در شورای عالی کار نیز گفت: سال گذشته ۱۳ هزار کارگر ساختمانی را به صورت رایگان تحت آموزش های ایمنی در کانون عالی قرار دادیم.
عضو هيات مديره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران تصریح کرد: معتقدم همه کارگران ساختمانی مشمول بیمه باید دوره ایمنی را طی کنند.
او درباره سامانه رفاهی کارگران ساختمانی نیز گفت: انجمن های صنفی کارگران ساختمانی خواستار حضور در بازرسی ها هستند.
صالحی: برای مکان هایی که کارگران ساختمانی در آن اشتغال دارند کد کارگاهی تعریف شود
رئیس کمیته کارگران ساختمانی کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران گفت: برای مکان هایی که کارگران ساختمانی در آن اشتغال دارند کد کارگاهی تعریف شود خیلی از مسائل بیمه این قشر حل می شود و حق به حق دار می رسد.
او بیمه درمان تکمیلی درمان برای کارگران ساختمانی را نیز مفید ارزیابی کرد و گفت: در شرایطی که شاهد گرانی در حوزه دارو و درمان هستیم این کار می تواند کمک کننده باشد.
انتقاد موسی زاده از دستمزد مقطوع در برخی مشاغل
معصومعلی موسی زاده عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با انتقاد از دستمزد مقطوع در برخی مشاغل گفت: دستمزد این مشاغل به خصوص در نانوایی ها و آجر پزی ها با تورم و شرایط روز همخوان نیست.
او درمان تامین اجتماعی در شهرستان ها را تامین کننده نیاز کارگران ندانست و گفت: مثلا در پاکدشت با ۱۳۰ هزار بیمه شده و فاصله ۳۰ کیلومتری با شهر تهران یک مرکز درمانی مجهز و دارای متخصصان کافی نداریم.
وی خواستار حضور نمایندگان انجمن های صنفی کارگری در هیات های تشخیص مطالبات سازمان تامین اجتماعی شد و گفت: انجمن های صنفی و کانون عالی آمادگی دارند در کشف کارگاهها و سایر موارد با تامین اجتماعی همکاری داشته باشند.
عباسی: کمیته های بیمه و درمان تقویت شود
اکبر عباسی عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران نیز خواستار توجه خاص سازمان به بیماران خاص شد و گفت: تقویت کمیته های بیمه و درمان با حضور شرکای اجتماعی می تواند در کاهش مشکلات درمانی تامین اجتماعی موثر باشد.
محمد گنجی کیا نماینده کارگران در شورای عالی حفاظت فنی نیز اظهارات رهبر انقلاب را در حوزه کارگری فصل الخطاب دانست و گفت: امنیت شغلی، ایمنی و تامین اجتماعی کلید واژگان اظهارات ایشان است.
گنجی کیا: آمادگی کانون عالی برای همکاری با تامین اجتماعی برای کاهش حوادث کار
عضو هيات مديره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران با اشاره به هزینه های چند هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی در حوادث از آمادگی کانون عالی برای همکاری با تامین اجتماعی برای کاهش حوادث کار خبر داد.
او گفت: در حوزه مشاغل سخت و زیان نیز آماده همکاری هستیم اما به شرطی که روح قانون ذبح نشود.
چراغی: بیمه مطالبه اصلی رانندگان است
حسین چراغی عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن های صنفی کارگران نیز بیمه رانندگان را مطالبه اصلی این قشر دانست و گفت: از مدیر عامل سازمان درخواست دارم در این زمینه و تسهیل بیمه این قشر ورود جدی داشته باشند.
باقری: چرا بيمه کارگران ساختمانی کاهش داشته؟
محمد باقری بازرس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران نیز گفت: شاهد کاهش بیمه کارگران ساختمانی هستیم.به داد کارگران ساختمانی برسید.
دکتر مرادی نژاد مشاور فرهنگی کانون عالی نیز مهارت افزایی که خواسته رهبر انقلاب است را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: همایش های ملی و استانی و برنامه های مرتبط با مهارت زایی برای کارگران نیاز به مساعدت تامین اجتماعی دارد.
غلامرضا عباسی: کارگروه های تخصصی تشکیل شود
غلامرضا عباسي مشاور ارشد کانون عالی انجمن های صنفی کارگران نیز ظرفیت همکاری دوجانبه سازمان و کانون را فراوان دانست و گفت: ضمن احترام به همه تشکل های کارگری باید گفت انجمن های صنفی استاندارد ترین تشکل کشور هستند و از همه اقشار عضو آن بوده و تنوع بالایی دارند.
او ضمن تمجید از برگزاری نشست های هم اندیشی مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی با شرکای اجتماعی خود گفت: صیانت از سازمان مورد تاکید همه ماست.
عباسی گفت: کانون عالی پیگیر مطالبات کارگران است اگر هم انتقادی در برخی مواقع صورت می گیرد کاری و صنفی است.
وی خواستار پرداخت حق درمان بیمه شگان تأمین اجتماعی شد. گفت: مشاغل سخت و زیان غیر حق باید برچیده شود.
او خواستار تشکیل کارگروه های تخصصی بین کانون عالی انجمن های صنفی کارگران و سازمان تامین اجتماعی شد و اظهار داشت: در حوزه درمان نیز به نظر مي رسد تشکیل کارگروه ها ضروری باشد.
استقبال سالاری از همکاری تامین اجتماعی با کانون عالی انجمن های صنفی کارگران
دکتر مصطفی سالاری مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی نیز با استقبال از همکاری با کانون عالی انجمن های صنفی کارگران برای کاهش مشکلات کارگران دستور تشکیل کارگروه ها را به معاونان خود صادر کرد.
وی گفت: از ظرفیت کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران در جاهایی که می شود استفاده خواهیم کرد.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در نشست با رئیس و اعضای هیأت مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران با اشاره به اینکه کارفرمایان پروژههای ساختمانی، کارگران این بخش و سازمان تأمیناجتماعی در راستای پوشش بیمهای این قشر ذینفع هستند، گفت: تلاش داریم بزودی جلسهای برگزار شود تا سازوکار شناسایی مصادیق کارگران ساختمانی و مسائل موجب انحراف از قانون این حوزه را در اجرایی کنیم.
مصطفی سالاری افزود: مساله کارگران ساختمانی موضوع پیچیدهای است و فلسفه بیمه کارگران ساختمانی به تغییرات مکرر شاغلان این حوزه بستگی دارد و این وضعیت متغیر، محدودیتهایی را ایجاد میکند. از جمله اینکه همکاران ما در شعب امکان شناسایی کارگران ساختمانی را ندارند و در این ارتباط دریافت گواهینامه فنی و حرفهای، بنا بر تجربه چند ساله، نمیتواند ملاک مناسبی برای شناسایی این افراد باشد.
او افزود: ما در سازمان تأمین اجتماعی اقدامی را از ابتدای امسال آغاز کردیم که در روزهای آینده تکمیل میشود که در این ارتباط شناسایی تعداد کارگران ساختمانی در سطح شهرستانها از اولویتهای این سازوکار است. در این راستا مشخص شدن افراد و نحوه انتخاب کارگران ساختمانی، چالش اصلی است و تشکیل ترکیبی در جهت مشخص شدن مصادیق شاغلان ساختمانی را باید مهمترین نیاز این بخش دانست.
استفاده از ظرفیت تشکلها در حوزه بیمه کارگران ساختمان
سالاری با اشاره به اینکه تأمین اجتماعی به دنبال مشارکت در حوزه بیمه کارگران ساختمانی است، تأکید کرد: ما در حوزههای مختلف به دنبال استفاده حداکثری از ظرفیت شرکای هستیم که کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران میتواند در این راستا نقشآفرینی کند.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی ادامه داد: بخش قابل توجهی از جمعیت کارگران ساختمانی شاغل در این حوزه به واسطه قوانین و مقررات موجود، تحت پوشش بیمهای تأمین اجتماعی قرار دارند و در این ارتباط مسأله اساسی، تأمین حق بیمه این افراد از محل قانونی و برخورداری کارگران واقعی از این خدمات است.
مقررات فعلی مشاغل سختوزیانآور به نفع کارگر، کارفرما و تأمین اجتماعی نیست
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی گفت: بازنشستگی با استناد به مقررات فعلی مشاغل سخت و زیان آور در وضعیت موجود به نفع کارفرما، تأمین اجتماعی و کارگر نیست و به همین منظور ما با همراهی شرکای اجتماعی و در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اصلاح آیین نامه بازنشستگی سخت و زیانآور را دنبال میکنیم.
وی ادامه داد: باید محدودیت سنی برای بازنشستگی سخت و زیان آور لحاظ شود. همچنین سابقه بیمه برای مشاغل مختلف باید تا یک و نیم برابر مورد توجه قانون باشد. این اصلاحات و ساماندهیها، منابع صندوق و منافع کارگران و کارفرمایان را صیانت میکند زیرا مشاغل سخت و زیان آور در حال آسیب زدن به منابع سازمان تأمیناجتماعی است.
سالاری گفت: سال گذشته بیش از ۵۰ درصد بازنشستگان تأمیناجتماعی با سنوات ارفاقی بازنشسته شدند که اکثر آنها با استناد به سخت و زیانآور بوده است.
در این نشست آقایان عادل دهدشتی قائم مقام مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی، قائم موهبتی معاون امور استان ها فرهنگی و اجتماعی تامین اجتماعی ، محمد محمدی معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی، عمران نعیمی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی تامین اجتماعی، اصغرحسن زاده مدیر کل فرهنگی تامین اجتماعی نیز حضور داشتند.